Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Εκλογές για να αλλάξει τί?







Γράφει ο: Κατσαρός Κωνσταντίνος


  Η σημερινή κατάσταση στη χώρα δεν έχει προηγούμενο!...
Τόσο η πολιτική (με 3 εκλογικές αναμετρήσεις σε διάστημα 9 μηνών εν μέσω της χειρότερης κρίσης που έχουμε ζήσει στη μεταπολίτευση) όσο και η οικονομική.
Στον πολιτικό τομέα, πρώτη φορά τόσο απροκάλυπτα μπαίνει το κομματικό συμφέρον και …οι καρέκλες πάνω από αυτό της χώρας.
Να θυμίσω τη δημόσια ομολογία Τσακαλώτου ότι το πρόσφατο δημοψήφισμα έγινε γιατί δεν θα περνούσε η συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ γιατί θα οδηγούμαστε σε άτακτη χρεοκοπία, οι εκλογές αποφασίστηκαν επειδή τα μέτρα του τρίτου μνημονίου είναι τέτοια που δεν περιγράφονται… Και σε κάθε περίπτωση, αυτό που οδήγησε τις αποφάσεις ήταν «να μην πέσει η κυβέρνηση…».....



    Προφανώς η εκλογική διαδικασία δεν γίνεται για να ωφελήσει τη χώρα αλλά για να καθαρίσει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ από τα …αριστερά βαρίδια…
   Στον οικονομικό τομέα, η παραιτηθείσα κυβέρνηση κατόρθωσε το ακατόρθωτο: σε έξι μήνες γύρισε τη χώρα πολλά χρόνια πίσω. Και αυτό δεν το λέω μόνο εγώ, το λένε και πρώην στελέχη της που ανεξαρτητοποιήθηκαν.
    Όλες οι επιλογές της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου υπαγορεύτηκαν μόνο στη βάση του κομματικού συμφέροντος και της …καρεκλολαγνίας και οδήγησαν τη χώρα στο χειρότερο σημείο της σύγχρονης ιστορίας της και αυτό το αισθανόμαστε πλέον όλοι μας. Λίγους μήνες πριν τίποτε δεν προμήνυε ότι θα ήταν ποτέ δυνατό να φτάσουμε σε αυτό το κατάντημα. 
Και αυτό είναι έργο Τσίπρα – Καμμένου και πρέπει να τους το πιστώσουμε…
   Όπως πρέπει να τους πιστώσουμε ότι λόγω της άτακτης υποχώρησής τους και του τρόπου που αυτή έγινε, φαίνεται ότι παραχώρησαν μεγάλο έδαφος και περιθώριο δράσης σε ακραίες εκφράσεις του πολιτικού μας συστήματος, και αυτό θα πρέπει  να μας προβληματίσει…
    Δυστυχώς η χώρα μας παρουσιάζει σήμερα εικόνα διάλυσης σε όλους τους τομείς. Άδεια ταμεία παντού, ανοιχτά σύνορα και πολιτική του ποδαριού σε όλα τα υπουργεία.
    Δεν θα περιγράψω άλλο την κατάσταση που ζούμε, άλλωστε όπως προείπα είναι σε όλους γνωστή.
    Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, δεν υπήρχε ανάγκη για εκλογές. Δυστυχώς δεν θα αλλάξει τίποτε. Το μετεκλογικό σκηνικό θα είναι όμοιο με αυτό που έχουμε σήμερα με ένα μεγάλο αρνητικό: η δύναμη των άκρων θα αυξηθεί.
     Υπήρχε όμως η ανάγκη για εθνική συνεννόηση. Ανάγκη που παραμερίστηκε από τους κυβερνητικούς εταίρους Τσίπρα και Καμμένο που έχουν πάρει διαζύγιο από την αλήθεια, τη λογική και το ρεαλισμό.
    Με τις υπογραφές Τσίπρα – Καμμένου, έρχεται απερίγραπτα χειρότερη κατάσταση που θα δεσμεύσει την όποια κυβέρνηση προκύψει… Αυτό δυστυχώς είναι το τραγικό αποτέλεσμα μιας δήθεν διαπραγμάτευσης που περιθωριοποίησε και ταλαιπώρησε τη χώρα για διάστημα 5-6 μήνών και θα συνεχίσει δυστυχώς να την ταλαιπωρεί με τα παρεπόμενά της για πολλά χρόνια…
    Πολλές από τις προηγούμενες κυβερνήσεις καταψηφίστηκαν επειδή είπαν εν πολλοίς την αλήθεια στο λαό.
    Αυτή τη στιγμή λοιπόν, απαιτείται αφενός από τις πολιτικές δυνάμεις να πουν την αλήθεια στο λαό, όσο σκληρή κι αν είναι, και αφετέρου ο λαός να ψηφίσει συνετά.
Το ιδανικό θα ήταν να γίνουν και τα δύο. Είναι εφικτό; Μακάρι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο