Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

ΔΡΥΜΟΣ: Η Αμφικτιονία Ακαρνάνων ταξίδεψε τους θεατές στην «Ομηρική Ιθάκη»



       Πραγματοποιήθηκε στο Δρυμό Ακαρνανίας, η εκδήλωση του συλλόγου εν Αθήναις Δρυμιωτών και της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων, με θέμα «ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ», μια εργασία η οποία παρουσιάζει το πώς δημιουργήθηκε το θέμα του γεωγραφικού προσδιορισμού της θέσης της Ομηρικής Ιθάκης, τις θεωρίες που υπάρχουν, τα ομηρικά κείμενα πάνω στα οποία στηρίζονται αυτές και η ταυτοποίηση της έννοιας Νόστος με την Ελληνική σκέψη και συμπεριφορά.
       Κεντρικός ομιλητής ο εκπαιδευτικός και ηθοποιός Βασίλης Καννέλος, ενώ στο πάνελ των αφηγήσεων η Σωτηρία Γιαννιά (πλοηγός του ομηρικού ταξιδιού) και οι αφηγητές Νοέλ Μπαξερ (συγγραφέας)- Ντίνος Στυλιανός (αντιπρόεδρος Αμφικτιονίας). Στο ποίημα «Ιθάκη» ο Φώτης Ντίνος.........



    Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος του συλλόγου Δρυμιωτών Γιώργος Κουτρούμπας, ο πρόεδρος της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων Φίλιππος Ντόβας και ο πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας Ακτίου Βόνιτσας Παντελής Αποστολάκης. 
       Η παρουσίαση βιντεοσκοπήθηκε, ώστε αργότερα να τεθούν υπότιτλοι σε αγγλικά-γαλλικά-ιταλικά (σε πρώτη φάση και μετά και σε άλλες γλώσσες) και να παραδοθεί σε συλλόγους-συνεργάτες της Αμφικτιονίας, σε αυτές τις χώρες.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο