Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Συνεχείς οι απολύσεις στον οδικό άξονα Αμβρακία - Άκτιο

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου

     Τις συνεχιζόμενες απολύσεις της κατασκευαστικής εταιρείας «ΑΚΤΩΡ - ΙΟΝΙΟΣ» στον οδικό άξονα Αμβρακία - Άκτιο καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.
     Οι τελευταίες απολύσεις έγιναν γιατί οι εργαζόμενοι δε συμφώνησαν με τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας για υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών για το μήνα Αύγουστο.
   Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου σημειώνει:
«Η εργοδοσία συνολικά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που της δίνουν οι νομοθεσίες από τα παλιά μνημόνια αλλά και οι ενέργειες της κυβέρνησης για υπογραφή καινούργιου μνημονίου, που στόχο έχει να τσακίσει ότι απέμεινε από τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, έχει εξαπολύσει μια βάρβαρη, ανελέητη επίθεση στην εργατική τάξη....



   Καλούμε τους εργαζόμενους συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο να οργανώσουν την πάλη τους να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας. Να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από τη δράση τους.
    Με σύνθημα “καμιά θυσία για την εργοδοσία”, οι μόνες θυσίες που έχουν αξία είναι στο δρόμο για την εργατική λαϊκή εξουσία, να οργανώσουμε τον αγώνα μας μαζί με τ’ άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια συνολικά στην πολιτική συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κομμάτων του ευρωμονόδρομου, Ευρωπαϊκής Ένωσης - κεφαλαίου.
    Σας καλούμε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση να δώσουμε δυναμική, μαχητική, αποφασιστική απάντηση τη μέρα της ψήφισης του μνημονίου στη Βουλή».

http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο