Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Χιλιάδες κόσμου απόλαυσαν το παραδοσιακό γλέντι στη Γουριώτισσα

     




Το  άρωμα της παράδοσης και του πολιτισμού των Βλάχων μοσχοβολά ακόμη στη Γουριώτισσα, στην εκδήλωση που έγινε προχθές Παρασκευή  14 Αυγούστου 2015, από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γουριώτισσας «Άγιος Δημήτριος», αφού οι επισκέπτες (πρωτοφανής κοσμοσυρροή) είχαν την ευκαιρία να γευτούν το περίφημο βλάχικο γαμήλιο φαγητό, δηλαδή προβατίσιο κρέας με χοντρά μακαρόνια, μαγειρεμένο σε 52!! παραδοσιακά καζάνια από Βλάχους μαγείρους που τηρούν πιστά την πατροπαράδοτη συνταγή.

       Χιλιάδες κόσμου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το βλάχικο γαμήλιο φαγητό, να καμαρώσουν  τους λεβέντικους χορούς από το χορευτικό του χωριού και στο τέλος να ξεφαντώσουν στο γλέντι με τον γνωστό στο πανελλήνιο Γιάννη Καψάλη με την ορχήστρα του........



      Ο χώρος στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου «βούλιαξε» από ένα πλήθος ανθρώπων που διασκέδασαν στους ρυθμούς του Κλαρίνου με τη φωνή του Γιάννη Καψάλη, με  τους κυκλικούς χορούς να δονούν την ατμόσφαιρα, σκορπίζοντας το κέφι και  τη χαρά στο μεγαλύτερο γλέντι του καλοκαιριού.

Και του Χρόνου….




















































































































1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο