Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας: Αναμένονται μαζικές παραιτήσεις και προσχωρήσεις στη «Λαϊκή Ενότητα»

      Ο χρόνος μετρά αντίστροφα στον ΣΥΡΙΖΑ πλέον μετά το οριστικό διαζύγιο με την Aριστερη Πλατφόρμα και τους αντιμνημονιακούς και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αύριο στην Αθήνα, θα γίνει μια πρώτη πανελλαδική σύσκεψη στελεχών που πλέον ανήκουν στο νέο  κόμμα του Π.           Λαφαζάνη, την Λαϊκή Ενότητα.
      Στη σύσκεψη αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα μεταβούν περίπου 15 με 20 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την Αιτωλοακαρνανία και πιθανώς αυθημερόν να γίνουν ανακοινώσεις μαζικών παραιτήσεων και προσχωρήσεων στο κόμμα Λαφαζάνη.

  Από την Αιτωλοακαρνανία, θεωρείται βέβαιο πως τουλάχιστον δυο υποψήφιοι βουλευτές των εκλογών του Ιανουαρίου με τον ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιούνται: Ο κ. Γιάννης Κολοβός και η κ. Βαλάντη Ευπατρίδη. Από τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αποχωρήσει και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Θανάσης Γαλατάς και περίπου δέκα συνολικά μέλη της Νομαρχιακής. Να θυμίσουμε πως μόλις προχθές ανακοίνωσαν την παραίτηση τους οι κ. Παληγεώργος, Ράπτης και Πολύζος. Toυλάχιστον τέσσερα μέλη αναμένεται να παραιτηθουν και από την Τοπική Γραμματεία του Αγρινίου........



  Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Κούστας.

   Σε κάθε περίπτωση το Σαββατοκύριακο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, μιας και όχι μόνον θα υπάρξουν αυτές οι παραιτήσεις αλλά θα ξεκινήσουν και οι ζυμώσεις για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας, που φλερτάρει με βουλευτική έδρα στην Αιτωλοακαρνανία, εάν επιβεβαιωθούν τα ποσοστά που της δίνουν οι πρώτες και μυστικές δημοσκοπήσεις.

     Στον δε τοπικό ΣΥΡΙΖΑ αναμένονται κινήσεις, μιας και το κόμμα απαλλαγμένο πλέον από την Αριστερή Πλατφόρμα και σε μνημονιακή κατεύθυνση  καλείται να δημιουργήσει νέους όρους σύνδεσης και με την τοπική κοινωνία, να επουλώσει τις πληγές του καθώς και το «λαβωμένο» ψηφοδέλτιο του…

      Στα χαρακώματα Τσίπρας-Λαφαζάνης

    Στο μεταξύ στα χαρακώματα είναι ο Αλέξης Τσίπρας με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη με την μάχη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Αριστερής Πλατφόρμας να βρίσκεται στο απόγειό της, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

   Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε λάβρος κατά των αποχωρούντων από το κόμμα στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, δηλώνοντας περίπου… ανακουφισμένος από την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας.

    Ανακοινώνοντας επί της ουσίας τον «ΣΥΡΙΖΑ 2» ο Αλέξης Τσίπρας στην δίωρη συνεδρίαση στην Κουμουνδούρου, σημείωσε ότι πλέον το κόμμα – μετά την αποχώρηση των διαφωνούντων – μπορεί να δημιουργήσει ένα «ευκρινές πολιτικό στίγμα, απαλλαγμένο από τα συντηρητικά κατάλοιπα και αυταπάτες».

   Κατηγόρησε μάλιστα τον Π. Λαφαζάνη ότι κινείται σε μια… εικονική πραγματικότητα. «Δεν είναι επαναστατικό να επιλέγεις την απόδραση από την πραγματικότητα ή τη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας. Επαναστατικό είναι να ανοίγεις δρόμους, ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν», δήλωσε, πετώντας το «γάντι» στην Αριστερή Πλατφόρμα.

    Ο κ. Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση ανέφερε πως ο ΣYPIZA έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια νέα σχέση με την κοινωνία που τον στηρίζει, ενώ, παράλληλα, τόνισε πως η Αριστερά δεν είχε ποτέ την πολυτέλεια να επιλέγει τον χρόνο ή τις συνθήκες που θα δώσει τις μάχες.

    Ο Α. Τσίπρας πρότεινε τη συγκρότηση τριών επιτροπών: εκλογικού προγράμματος, κατάρτισης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας ενώ όπως αποφασίστηκε την Δευτέρα θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία, ενώ θα υπάρχει σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής τις επόμενες μέρες.

   Οι παραιτήσεις ενώπιον Τσίπρα

    Η κόντρα είχε ξεκινήσει νωρίτερα, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα κατηγόρησαν τον πρώην υπουργό και τους «οπαδούς της δραχμής» ότι αφού διέσπασαν την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, έριξαν την κυβέρνηση, διασπούν και τον ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνουν δε ότι ήταν μια απόφαση από καιρό ειλημμένη.

   Η ατμόσφαιρα «μύριζε μπαρούτι» από την έναρξη της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, στην Κουμουνδούρου.

    Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η Πολιτική Γραμματεία με μέλη που αναφέρονται στην Αριστερή Πλατφόρμα, οι βουλευτές της οποίας ανεξαρτητοποιήθηκαν.

    Τότε η Σόφη Παπαδόγιαννη σηκώθηκε όρθια, ανέγνωσε την παρακάτω δήλωση με την οποία κατηγορούν τον κ. Τσίπρα για διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησαν, παραιτούμενα.

  Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της Αριστερής Πλατφόρμας τονίζουν ότι η παραίτηση του Πρωθυπουργού και η επιλογή εκλογών ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

    Επικρίνουν σφόδρα τον Αλέξη Τσίπρα για παραβιάσεις του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζουν ότι «δεν είχε νόημα η παραμονή μας σε ένα όργανο που έχει διαλυθεί».

   Αναλυτικά η δήλωση την οποία υπογράφουν εκ μέρους της Π.Γ. της Αριστερής Πλατφόρμας Στάθης Λεουτσάκος, Σόφη Παπαδόγιαννη, Αντώνης Νταβανέλλος:

«Η χθεσινή παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης καθώς και η επιλογή των πρόωρων εκλογών, ερήμην του κόμματος και ενάντια στις αποφάσεις του, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

   Μετά από μια σειρά παραβιάσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιλογή να υιοθετήσει η κυβέρνηση ένα νέο σκληρό μνημόνιο, μετά την ωμή παραβίαση της απόφασης της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο του κόμματος, που εισηγήθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος, στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε με ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου. Ως εκ τούτου δεν έχει νόημα η παραμονή μας σε ένα όργανο που έχει στην πράξη διαλυθεί.

  Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος της Αριστεράς και των κινημάτων που χρόνια αντιπαλεύει τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, κρατώντας ζωντανές τις αριστερές και ριζοσπαστικές παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ

  Θα διεκδικήσουν την πολιτική και κινηματική εκπροσώπηση του ΟΧΙ, μέσα από την συγκρότηση ενός πλατιού, ενωτικού, λαϊκού και ριζοσπαστικού Μετώπου που θα παλέψει για την ανατροπή των μνημονίων. Με στόχο να ανασάνουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα που έχουν εξαθλιωθεί από τις αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

 Καλούμε τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε μέσα από τις γραμμές της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ».

http://www.agriniopress.gr/

3 σχόλια:

  1. Στο καλό και να μας γράφετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ η χώρα χάνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει να λύσει το εσωτερικό του πρόβλημα. Και θέλουν να σώσουν και την Ελλάδα. Ου να εξαφανιστείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΓΙΑ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ? ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠ ΤΑ ΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο