Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Ετεροδημότες που τα ξέρουν όλα αλλά ζουν αλλού…

      Ένας νέος απίθανος βραχνάς έχει έρθει να προστεθεί τα τελευταία χρόνια στα βάσανα των τοπικών κοινωνιών. Ειδικότερα των μικρών κοινοτήτων εντός των Καλλικρατικών δήμων μας. Είναι οι ευαισθητοποιημένοι ετεροδημότες, κυρίως από Αθήνα.
     Δεκάδες άνθρωποι που δεν έχουν οι καημένοι πιθανότητα να βελτιώσουν την Κυψέλη, το Παγκράτι ή τον Άγιο Παντελεήμονα, έχουν την συμπάθεια και την κατανόηση των χωριανών τους που επέλεξαν να μείνουν στα μέρη τους αλλά δεν τους φτάνει αυτό. Θέλουν να είναι χρήσιμοι και να έχουν λόγο και στα ζητήματα του τόπου που επισκέπτονται μια βδομάδα- βαριά 15 μέρες- το χρόνο!
     Φτιάχνουν ενώσεις με βαρύγδουπα ονόματα, συλλόγους που διοργανώνουν από πανηγύρια μέχρι εναλλακτικές διαδρομές για τη διάσωση του Πιτσιλωτού Γκιώνη της Πίνδου και στη συνέχεια πλακώνονται στις…παρεμβάσεις.........



Καταγγέλλουν την ολιγωρία του κράτους, καταγγέλλουν τους δημάρχους, προτείνουν και νέα έργα. Αυτό με τα έργα, δε, είναι το καλύτερο από όλα αφού σε μια χώρα που παραπαίει και με το ΕΣΠΑ σταματημένο υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν σωρεία εγγράφων, καταγγελιών (ενίοτε κι αγωγών)  γιατί δεν έχει σχεδιαστεί δρόμος με δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση για κάτι απίθανους οικισμούς που αριθμούν μέχρι και…3 σπίτια!
     Φυσικά σε όλα αυτά έχουν βάλει το χεράκι τους και τα social media αφού με ένα απλό αδιάβροχο κινητό καταγράφεις ότι στη δεξαμενή του χωριού υπάρχει μέσα σωλήνας που έχει πιάσει σκουριά, τραβάς μια καταγγελία στον πρόεδρο και συγχρόνως μέσω twitter και facebook έχει μάθει το θέμα και η ομογένεια στον Καναδά! 
      Και τα τοπικά ΜΜΕ άλλο που δεν θέλουν, να βγει και το μεροκάματο πιο εύκολα, οπότε ο μαχητικός ετεροδημότης μπορεί να γυρίσει στο όμορφο Περιστέρι μετά τις 16 Αυγούστου και να εξηγεί ότι «το χωριό θα γίνει πρότυπο ανάπτυξης».
     Λίγο έλεος στους προέδρους φίλοι ετεροδημότες, όπως και σ” εκείνους που είναι και τις υπόλοιπες 358 μέρες το χρόνο στο χωριό…

H συντακτική μονάδα
http://www.agriniopress.gr/

17 σχόλια:

  1. Πολυ καλο κειμενο.Αυτη ειναι η αληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ ΑΣΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ,ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΛΑΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΛΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και όποιος δεν δίνει και καμία προβατίνα για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν ξανακούει καλημέρα απο όλα τα μέλη του συλλόγου της Αθήνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΝΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΟΛΟΙ ΑΠΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. είναι φανερό οτι το άρθρο γράφτηκε απο κάποιον που δεν πήρε αρκετά ψηφαλάκια απ'τους συμπατριώτες του στις πρόηγούμενες εκλογές! Ακου λοιπόν φίλε μου,ο κάθε ετεροδημότης διατηρεί μια περιουσία στο τόπο του και τις περισσότερες φορές,την πληρώνει χρυσάφι-στο δήμο και αλλού.Τα έσοδα αυτά φυσικά τα απολαμβάνεις κι εσύ σα δημότης! Κοίτα λοιπόν να φτιάξεις την εικόνα σου σαν υποψήφιος-αν είσαι- και άσε τους ετεροδημότες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακριβώς έτσι.Γεμίσαμε ξερολες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάτι τέτοιοι τύποι όταν έρχονται στο χωριό μου γυρίζουν ταντερα όταν τους βλεπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνουν οι επτα (7) Δημαρχοι !
    Με την αποψη της ... συντακτικης και συνταγματικης Ομαδας ; Ναι η' Οχι
    περιμενουνε επτα ( 7 ) απαντησεις !
    Αρχοντοχωρι - Ξηρομερου !
    Αιτωλοακαρνανιας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καθαρα "κομπλεξικό" το κείμενο του αρθρου.... Το οτι κάποιος ειναι ετεροδημοτης δεν σημαίνει οτι αγαπά λιγοτερο τον τόπο του από όσο το κάνουν οι μόνιμοι κάτοικοι, αν κ το τελευταίο τίθεται υπό αμφισβήτηση πολλές φορές. Ξεκολληστε οι ντόπιοι από αυτές τις "παιδικές" κόντρες μεταξύ Αθηναίων ετεροδημοτών κ ντόπιων κ εχετε τα αυτιά ανοιχτά μπας και ακούσετε καμια καλή ιδέα από κάποιους που φύγαν κ παραπέρα από τα στενά όρια του χωριού τους κ είδαν δύο πράγματα παραπάνω. Δεν εχει κανείς το δικαίωμα ν λέει οτι αγαπά τον τόπο του πιοβπολυ από κάποιον άλλο. Όσο για τις ενώσεις κ τα πολιτιστικά που οργανώνουν οι ετεροδημότες και "χαλάνε" κάποιους, τους καταλαβαίνω, εχουν χορτάσει φαίνεται από όλες τις ντόπιες εκδηλώσεις πολιτισμού όλη την υπόλοιπη χρονιά... Άντε ρε ξεκολλατε και κοιταξτε να κάνετε από κοινού ωραία πραγματα ο καθένας για τον τόπο του..καλές βουτιές σε ντόπιους κ ετεροδημότες.
    Υ.Γ. xiromeronews, αν το δημοσιευσεις, θα.με εκπλήξεις.ευχάριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι παιδιά εχουν τρελες απαιτήσεις! Εμένα με Κοιτάνε με μισο μάτι όταν σταματω την κυκλοφορία με τα πρόβατα!ωρε παιδιά στο ξηρόμερο είμαστε οχι στο Μονακό!Σε οποίον δεν αρέσει ο τρόπος πού ζούμε και τα Επαγγέλματα που κάνουμε ας μην ξαναέρθει! Εδώ θα βρει πρόβατα και γίδια που βελάζουν και βροντάν κουδούνια. Σκυλιά που γαβγίζουν και φοβερίζουν περαστικούς και κοκόρια που λαλάνε πρίν ξημερόσει! Αλλιώς Μονακό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο αρθρογράφος καταγράφει τις απόψεις με υπερβολική δόση μονομέρειας , αγνοώντας εκών ή άκων το γεγονός οτι ο ετεροδημότης έχει σπίτι στο χωριό , συμβάλλει στους φόρους δημοτικούς κ.λπ , ψηφίζει στο χωριό του εθνικές και δημοτικές εκλογές , επισκέπτεται το χωριό τόσο σε χαρές όσο και σε λύπες, αφήνει και τον οβολόν του και με το παραπάνω ... Είναι λυπηρό την σήμερον ημέρα να υπάρχουν διχαστικές τάσεις που αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού τόσον από τον αρθογράφο όσον και απο τους σχολιαστές ( ιδέ σχόλιο 5/8/2015 12.00π.μ που βγάζει χολή και όξος...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το agrinio-press !
    Συμφωνει με την αποψη της συντακτικης μοναδας ; ΝΑΙ η' ΟΧΙ
    Περιμενουμε απαντηση !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι - Ξηρομερου !
    Αιτωλοακαρνανιας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΥΟ ΣΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟ ΑΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΝΑΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ; ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΞΕΧΑΣΑΝΑΙ ΠΟΤΕ ΓΙΟΡΤΑΖΗ Ο ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εχετε καταλοιπα Τουρκοκρατιας οι περισσοτεροι που ειστε μονιμοι κατοικοι στα χωρια του Ξηρομερου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τώρα μυρίζνε οι γίδες... πρώτα δεν μυρζανε οταν τις πότιζαν με τα παφίλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!!!!!!! ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!! ΕΙΜΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΛΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ειμαστε συναισθηματικα ταυτισμενοι με τον τοπο μας ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
    Αρχοντοχωρι - Ξηρομερου !
    Αιτωλοακαρνανιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο