Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Στο Στρογγυλοβούνι παρουσιάστηκε το βιβλίο του Αντώνη Βασιλείου: «Το Αρβανιτοβλάχικο (Καραγκούνικο) γλωσσικό ιδίωμα της Ακαρνανίας»




         Παρουσιάστηκε  στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου στο Στρυγγυλοβούνι Ξηρομέρου, την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015, το βιβλίο του παιδαγωγού, φιλόλογου και υποψήφιου διδάκτορα Γλωσσολογίας Αντώνη Βασιλείου, με τίτλο: Το Αρβανιτοβλάχικο (Καραγκούνικο) γλωσσικό ιδίωμα της Ακαρνανίας, Φωνολογική, λεξιλογική και μορφοσυντακτική περιγραφή.
     Αντικείμενο του βιβλίου αποτελεί η περιγραφή και ανάλυση του Βλάχικου (Καραγκούνικου) γλωσσικού ιδιώματος της Ακαρνανίας. Η συγκεκριμένη μελέτη εστιάζει κυρίως στον φωνολογικό, στον λεξιλογικό και στον μορφο-συντακτικό τομέα του παραπάνω ιδιώματος.....



  Την εκδήλωση συντόνισε ο πανεπιστημιακός καθηγητής Παναγιώτης Κοντός και πρόεδρος της ΑΙΠΟΕ, προλόγισε η φιλόλογος Πηγή Χαντζή πρόεδρος του Συλλόγου Στρογγυλοβουνιωτών, μίλησε ο  Κωνσταντίνος Κονταξής, Καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και στο τέλος της εκδήλωσης ο συγγραφέας ευχαρίστησε το κοινό για τη θερμή υποδοχή.
       Το βιβλίο, που είναι μια καλαίσθητη έκδοση των εκδόσεων Ηρόδοτος θα παρουσιαστεί προσεχώς και στην Αθήνα.




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο