Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Μάγεψε η Πανσέληνος και η θεατρική παράσταση στο Μουσείο Θυρρείου


         Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή, 31η Ιουλίου 2015, η εκδήλωση της Πανσελήνου, στο προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού μουσείου Θυρρείου με  την Θεατρική Παράσταση  "Ο κατά φαντασία ασθενής" του Μολιέρου, με διοργανωτή τον Πολιτιστικό  Σύλλογο Θυρρειωτών υπό την Αιγίδα του Κέντρου Μέριμνας Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας.
      Η εκδήλωση αυτή, πέρα από την κατ’ εξοχήν ψυχαγωγική λειτουργία της, στόχευε τόσο στην ανάδειξη της ιστορικότητας, όσο και στην προβολή του Μουσείου και έτσι έδωσε την ευκαιρία σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες να έλθουν σε επαφή με την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.........



    Στον κατάμεστο χώρο, που αποτελείτο από πολλούς κατοίκους και επισκέπτες, παρουσία του Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας Γιώργου Αποστολάκη, του Βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραίτη και του Προέδρου του Κέντρου Μέριμνας Παντελή Αποστολάκη, απόλαυσαν όλοι την εξαιρετική  θεατρική παράσταση: "Ο κατά φαντασίαν ασθενής" ένα θεατρικό έργο του Μολιέρου απο το θέατρο «Θυμέλη» της Έλλης Βοζικιάδου.
      Στην αρχή της εκδήλωσης βραβεύτηκαν από τον πρόεδρο του συλλόγου Περικλή Μωραίτη, οι αριστούχοι μαθητές της ΣΤ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Θυρρείου: Αλέξανδρος Καλατζής του Βασιλείου και η Στράτου Κατερίνα του Γεωργίου.
       Επίσης ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Θυρρείου Χρήστος Παλούκης, αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους τόνισε και έβγαλε είδηση ότι το πιο βαρύ σε χρυσό, στεφάνι της αρχαιότητας για την Δυτική Ελλάδα βρίσκεται σε καλά φυλασσόμενο χώρο στο Αγρίνιο.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο