Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

BΟΝΙΤΣΑ: 40χρονος απειλούσε γυναίκα με προσωπικά βίντεο και φωτογραφίες της ίδιας και της κόρης της

         Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 40χρονου, για απειλή, εξύβριση, δυσφήμηση, συκοφαντική δυσφήμηση και παραβάσεις που αφορούν στα προσωπικά δεδομένα, μέσω κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου.
       Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία Ελληνίδας στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία ο 40χρονος κατείχε φωτογραφίες και βιντεοσκοπημενο υλικό με προσωπικές τους στιγμές το οποίο και είχε καταγράψει εν αγνοία της.
       Μέρος του υλικού το είχε αποστείλει με συκοφαντικά και απειλητικά μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου και του διαδικτύου στην ίδια, καθώς και σε οικεία της πρόσωπα. Επιπλέον, ο 40χρονος την είχε ενημερώσει ότι κατείχε προσωπικές φωτογραφίες της ανήλικης κόρης της.........



     Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λευκάδας και παραγγέλθηκε η διενέργεια προανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκε ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης. Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν η ταυτοποίηση του 40χρονου ως αποστολέα των επίμαχων μηνυμάτων.

     Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν την 14-08-2015 το πρωί, έρευνα στην οικία του 40χρονου σε περιοχή της Βόνιτσας, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο, ενώ ταυτοποιήθηκε μέρος του υλικού που κατείχε ο 40χρονος.
    Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.
    Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λευκάδος.

      Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

·Τηλεφωνικά: 111 88
·Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
·Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios – android: CYBERKID
· Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR


http://www.agriniopress.gr/

1 σχόλιο:

  1. φωτογραφίες ανηλίκου = παιδική πορνογραφία!
    Ντροπή! Μακάρι να κάτσει για πολύ μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο