Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Ο 17χρονος Ξηρομερίτης Νέστορας Χαχάμης έβαλε πλώρη για το ΜΙΤ (ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής)

Στις ΗΠΑ βρίσκεται εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα ο Νέστορας Χαχάμης, από την Πάλαιρο, ο οποίος έγινε δεκτός με υποτροφία σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής, το ΜΙΤ.  «Ημέρα κρίσης» για πολλούς υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων είναι η σημερινή, καθώς ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των βάσεων που θα κρίνουν το μέλλον τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
      Μαζί με τους αγωνία και ο Νέστορας Χαχάμης, όχι για τον εαυτό του, αλλά για την τύχη των συμμαθητών του στο λύκειο της Παλαίρου. Το μέλλον του Νέστορα, βλέπετε, έχει ήδη διαγραφεί, καθώς λίγες ημέρες πριν «άνοιξε» τα φτερά του και πέταξε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για να σπουδάσει σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου (στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης), όπου έγινε δεκτός με υποτροφία.
      Ο Νέστορας εκτός από άριστος μαθητής, είναι και ένας μικρός «Αϊνστάιν», καθώς και φέτος, όπως και πέρυσι, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που διοργανώθηκε (για αυτή τη χρονιά) στην Ταϊλάνδη.....



Λαμπρό παράδειγμα για την Ελλάδα
Πολύ μεγάλη ήταν η χαρά μαθητών και καθηγητών του Λυκείου Παλαίρου, όταν έμαθαν ότι ο Νέστορας έγινε δεκτός στο ΜΙΤ και μάλιστα με υποτροφία.
Ένα ξεχωριστό, ταπεινό παιδί, που ακόμα και στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με τις δύο μεγάλες του αδυναμίες, τα μαθηματικά και τους υπολογιστές, ο Νέστορας κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα από πολλούς υποψηφίους και να κερδίσει με την αξία του μια θέση στο ΜΙΤ.

newsbomb.gr
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο