Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις 11-13 Αυγούστου στο Δρυμό

        Πολιτιστικές εκδηλώσεις 11 με 13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν στο Δρυμό Ακτίου-Βόνιτσας. Οι εκδηλώσεις είναι υπό την αιγίδα του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου –Βόνιτσας σε συνεργασία με το Σύλλογο Δρυμιωτών Αθήνας και την Τοπική Κοινότητα Δρυμού
Αναλυτικά το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Τρίτη 11 Αυγούστου:
Πλατεία Δρυμού 20.30. Παράσταση Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών του Νικόλαου Κίτσου.
Τετάρτη 12 Αυγούστου:
Πλατεία Δρυμού 20.30. Η Αμφικτιονία Ακαρνάνων θα παρουσιάσει την ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τον σύλλογο Δρυμιωτών.
Πέμπτη 13 Αυγούστου: 
Πλατεία Δρυμού 22.00. Λαική –Δημοτική βραδιά με την ορχήστρα του Βαγγέλη Λιάγκα. Χορευτικά του Δρυμού θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς. Θα γίνει βράβευση μαθητών που εισήχθησαν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ κατά την περσινή περίοδο καθώς και μαθητών που αρίστευσαν στην φετινή σχολική χρονιά. Θα προσφερθούν μπύρες, αναψυκτικά, νερά καθώς και πίτες που θα φτιάξουν γυναίκες του Δρυμού και θα φέρουν στην εκδήλωση......



     Ο σύλλογος Δρυμιωτών παρακαλεί τους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου και ΕΠΑΛ από το Δρυμό ή έχουν καταγωγή από το Δρυμό και έχουν συγκεντρώσει βαθμολογία 18 και άνω να ενημερώσουν το σύλλογο έως την Τρίτη 11 Αυγούστου. 

Ο Σύλλογος Δρυμιωτών Αθήνας  και η Αμφικτιονία Ακαρνάνων σας καλούν να ταξιδεύσετε  από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και από την ζωντανή ανάμνηση μέχρι τον ΝΟΣΤΟ.

"Ομηρική Ιθάκη"
12 Αυγούστου 2015, Ώρα 8.30 μμ., 
Πλατεία Δρυμού

      Ένα ταξίδι που αρχίζει από τα χρόνια πρό του Τρωικού πολέμου και φτάνει στα σημερινά χρόνια. Μια, εύκολη στην κατανόηση, παρουσίαση του προβλήματος «Ομηρική Ιθάκη», το πώς δημιουργήθηκε το ζήτημα του εντοπισμού της Ομηρικής Ιθάκης, τις θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί, και τα εδάφια της Οδύσσειας που δημιουργούν τις θέσεις ή αντιθέσεις των θεωριών.
     Σε δεύτερο επίπεδο, η εργασία, μέσα από νοσταλγικές ανθρώπινες στιγμές, που όλοι έχουμε ζήσει, φέρνει σε παράλληλο πλάνο την συναισθηματική «Ομηρική Ιθάκη», τον «Νόστο» κάθε ανθρώπινης ανάμνησης.

Σας καλούμε να βρεθείτε μαζί μας, 
Ελάτε για ένα ταξίδι γνώσης και ανάμνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο