Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού στην Ακρόπολη του Θυρρείου




          Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποψίλωσης και καθαρισμού στην Ακρόπολη του Θυρρείου (Ακτίου Βόνιτσας), με πρωτοβουλία του δραστήριου προέδρου της τοπικής κοινότητας Χρήστου Παλούκη και την δυναμική παρουσία των κατοίκων του χωριού.
       Η εξαιρετική δουλειά που έκαναν και η αγάπη και το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά μας είναι αξιοσημείωτη.  Οι κάτοικοι με μηχανοκίνητα οχήματα και προσωπική εργασία προέβησαν στον καθαρισμό του χώρου, στο κλάδεμα των θάμνων και γενικότερα την αποψίλωση της περιοχής από τα χόρτα..........



      Ο Πρόεδρος Χρήστος Παλούκης  με αφορμή τις εργασίες δήλωσε: «Για πρώτη φορά γίνεται σε τέτοια ευρεία κλίμακα καθαρισμός της Ακρόπολη του Θυρρείου. Οι κάτοικοι συνέβαλαν σε αυτό οικονομικά και πρακτικά χωρίς να χρεώσουμε κάποιον φορέα στις δύσκολες εποχές στις οποίες ζούμε. 
      Ένα μεγαλο ευχαριστώ στους κατοίκους που με προσωπική εργασία και με έξοδα από την τσέπη τους συνέβαλαν στις εργασίες καθαρισμού και ευπρεπισμού. 
      Στηρίζοντας τέτοιες ενέργειες στέλνουμε το μήνυμα της ανάδειξης και της προστασίας των ιστορικών μνημείων μας. Γιατί κάτω από κάθε πέτρα κρύβεται μία ιστορία».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο