Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Το Παραδοσιακό Ναυπηγείο Πόλκα στον Αστακό




        Το Ναυπηγείο Πόλκα στον Αστακό, είναι οικογενειακή επιχείρηση του Αντώνη Πόλκα και των δυο παιδιών του: Κώστα και Πάνο, ιδρύθηκε πριν 30 χρόνια και μέχρι σήμερα εφαρμόζοντας την παραδοσιακή ναυτική τέχνη κατασκεύασε δεκάδες σκάφη παντός τύπου που οργώνουν τις θάλασσες του Ιονίου. 
      Το Ναυπηγείο σκαρώνει και επισκευάζει παραδοσιακά σκάφη όλων των τύπων και συνεχίζει μια σπουδαία παράδοση στην κατασκευή σκαφών. Προσφέρουν υψηλής ποιότητας, χειροποίητα, παραδοσιακά και κομψά σκάφη, χρησιμοποιώντας νέα αλλά και παραδοσιακά σχέδια ιδανικά για κάθε είδους σκαφών.
     Η επαγγελματική εμπειρία των ναυπηγών Πόλκα είναι μεγάλη. Όπως η γνώση και η αγάπη τους για αυτό που κάνουν. Σε όλη αυτή την διάρκεια της λειτουργίας του, αυτό το μικρό καρνάγιο έχει ναυπηγήσει πλήθος αλιευτικών και άλλων σκαφών, όπως:  Σκάφη αλιευτικά από 5 έως 25 μέτρα, μεγαλύτερα αλιευτικά σκάφη (γρι-γρι μηχανότρατες), μεγάλα καΐκια για Πάτρα – Μεγανήσι - Λευκάδα 22-25 μέτρα, σκάφη για Παξούς - Κέρκυρα, παραδοσιακά τρεχαντήρια και σε σύνολο πάνω από 300 περίπου πλεούμενα.......



     Με γνώμονα πάντα την άριστη ποιότητα κατασκευής και την βαθιά γνώση του ξύλινου σκαριού, προσφέρουν ακατάπαυστα τις υπηρεσίες τους και ασχολούνται με ανελκύσεις, καθελκύσεις συντήρηση και επισκευή σκαφών και κατά κύριο λόγο με σκάφη των ιχθυοκαλλιεργειών.
     Εδώ να τονίσουμε ότι  μέσα στην γενικότερη κατήφεια που έχει επιβάλει η οικονομική κρίση  είναι «Βυθισμένος» ο κλάδος των κατασκευής σκαφών καθώς έχει πέσει το ενδιαφέρον για επένδυση και αγορά σε σκάφη.
      Ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες μας για να δείτε την δουλειά που γίνεται  στο ναυπηγείο Πόλκα και ακόμα κι αν δε γνωρίζεις πολλά για την... τέχνη, πίστεψέ µε θα σας φανεί μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη, αφού ένα από τα λίγα εναπομείναντα παραδοσιακά καρνάγια στο τόπο μας, µε αρκετό άρωµα νοσταλγίας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 
Τηλ: 6970576191 Κώστας 
         6973041327 Πάνος 














































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο