Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Γιόρτασε το εκκλησάκι Άγιος Παντελεήμονας στο ακατοίκητο νησάκι Λαμπρινός, απέναντι από τον Αστακό στις Εχινάδες νήσους






ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χρήστος Μπόνης 

     Απέναντι από τον Αστακό, βρίσκεται το ακατοίκητο νησάκι Λαμπρινός στις Εχινάδες νήσους, με μοναδικό κτίσμα την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα. 
      Ο Φωτορεπόρτερ Χρήστος Μπόνης μας γράφει:  "Μια ιδέα της στιγμής ήταν αρκετή να δημιουργηθεί μια παράδοση. Ο αγαπητός φίλος και συντοπίτης μου Γαβρίλης Βλάχος μετουσίωσε σε πράξη την ιδέα να κατασκευάσει ενα ναΐσκο στο ακατοίκητο νησάκι Λαμπρινός έξω από τον Αστακό στις Εχινάδες νήσους και να τον αφιερώσει στον Άγιο Παντελεήμονα. 
        Παράλληλα δε κάθε χρόνο να αφιερώνει στον εορτάζοντα Άγιο μετά από την θεία Λειτουργία που τελείτε εκεί ένα γλέντι με την συμμετοχή όλων των επισκεπτών. Εκατοντάδες Αστακιώτες με βάρκες καΐκια, σκάφη εκδράμουν στην νήσο Λαμπρινό και αφού παρακολουθήσουν την Θεια Λειτουργία, επιδίδονται σε ένα ανεξέλεγκτο φαγοπότι......

 
    Τον κυρίαρχο ρόλο βέβαια τον έχει ο οικοδεσπότης Γαβρίλης σε αγαστή συνεργασία με κάποιους φίλους, που ξεκινούν το ψήσιμο εδεσμάτων γύρω στις 12 το μεσημέρι με αποκορύφωμα την 6ην απογευματινή όπου όλοι μαζί επιστρέφουν στον Αστακό. Είναι από τα έθιμα που τείνουν να δημιουργήσουν παράδοση παράλληλα δε να αναδείξουν μια άλλη εικόνα αγάπης αλληλεγγύης και πίστης στην παράδοση και την θρησκεία. 
      Ελπίζω ότι του χρόνου (όπως άλλωστε καταδεικνύεται) να αυξηθούν οι επισκέπτες για να δείξουμε και να αποδείξουμε και εμείς σε πείσμα των καιρών και των συνεπειών από την πολιτική και οικονομική κρίση ότι οι παραδόσεις μας δεν θα χαθούν.
     Αξιέπαινη η προσπαθεί του Γαβρίλη αλλά και όλων των υπολοίπων που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη διοργάνωση".
Και του χρόνου!!!














3 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ τετοια να γινονται .... και του χρονου Γαβριηλ.... πολυχρονος και ο γιο σου να τον χαιρεσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γαβρίλη να έχεις την ευλογία του αγίου.
    Υ.Γ. η ποιο ωραία βερμούδα είναι του γρηγόρη (λιγο χιούμορ δεν βλαπτει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο