Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Μπαμπίνη: Τραγικό Συμπόσιο 8 Αυγούστου 2015

          Παραδοσιακό Ξηρομερίτικο Γλέντι με την ορχήστρα του Γιώργου Διαμάντη. Στο τραγούδι η Δήμητρα  Καψάλη και ο Λάμπρος Στασινός. Θα σερβιριστεί δωρεάν τράγιο κρέας με μακαρόνια βρασμένα σε παραδοσιακά καζάνια από τον ΣΕΦ του τράγου Σπύρο Σ. Μπενέκο.
         Ο Λαογραφικός-πολιτιστικός Όμιλος Αγρινίου ''Συντροφιά με την παράδοση'' θα παρουσιάζει αναπαραστάσεις και δρώμενα απ τη λαϊκή μας παράδοση (Αποτέλεσμα πολύχρονων καταγραφών, με σεβασμό στα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής) καθώς και παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου απανταχού Χοβολιοτών Αστακού

Σας περιμένουμε να περάσουμε μια όμορφη βραδιά γεμάτη παράδοση και γλέντι.
Διοργάνωση  πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης 

http://mpampini.blogspot.gr/

1 σχόλιο:

  1. Πολυ καλη επιλογη η Δημητρα Καψαλη.Επιλογη που στη ΣΚΟΥΡΤΟΥ υπαρχει εδω και μερικα χρονια,οπως και στις πολιτιστικες εκδηλωσεις η ΣΚΟΥΡΤΟΥ πρωτοστατουσε απο παλια,οταν σε αλλα χωρια υπηρχαν μονο τα πανυγηρια.Υπηρχαν εκτος απο τις μουσικες βραδιες αθλοπαιδιες επιβραβευσεις συμμετεχων σε αυτες και βραβευσεις στους καλυτερους μαθητες της χρονιας, αγωνες ποδοσφαιρικοι, ποδηλατοδρομιες απο ΜΑΧΑΙΡΑ ΣΚΟΥΡΤΟΥ πεζοπορια Κ.Τ.Λ.Ας μιμηθουν και τα υπολοιπα χωρια τις εκδηλωσεις αυτες γιατι το βασικο δεν ειναι τι θα φας τι θα χορεψεις μονο, αλλα βασικο ειναι τα παιδια στα εκαστοτε χωρια οι νεοι,που με τις πρωτοβουλειες αυτες,δινεις κινητρα σε αυτους, ωστε να υπαρχει υγιης ανταγωνισμος και ενδιαφερον στο να γινονται καλυτεροι,οπως πιστευω οτι σε μεγαλο βαθμο τα καταφεραμε επι των ημερων μου που ασχοληθηκα προσωπικα και συνεβαλα και εγω στην προσπαθεια αυτη. Τωρα τελευταια βλεπω οτι αυτη η ελλειψη ιδεων- προτασεων απουσιαζουν γενικα απο πολλα χωρια και το δικο μου.Καλη Επιτυχια.Γ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο