Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις Αύγουστος 2015 του πολιτιστικού συλλόγου Αγραμπελιωτών

Κάθε Αύγουστο ο Σύλλογος του χωριού μας διοργάνωνε χορό στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας με τη συμμετοχή όλων των συγχωριανών μας και φίλων του Συλλόγου. Ένα γλέντι που ένωνε τους ηλικιωμένους του χωριού με τα παιδιά τους και τους συγγενείς τους που δεν μένουν μόνιμα στο χωριό.
Κάθε χρονιά παρά τις όποιες δύσκολες καταστάσεις, κόντρα στον καιρό, ο χορός ήταν ένα από τα δρώμενα που ευχαριστούσαν τους κατοίκους και έφερναν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ενισχύοντας το αίσθημα της επικοινωνίας και της συντροφικότητας.....


Στο πέρασμα των χρόνων η συμμετοχή δεν ήταν ποτέ καθολική εξαιτίας απωλειών ή οικογενειακών προβλημάτων. Παρόλα αυτά ο χορός πραγματοποιούνταν με τη συμμετοχή των υπολοίπων και τη σιωπηλή υποστήριξη όσων  δεν μπορούσαν να παρευρεθούν.
Ωστόσο, φέτος ο σύλλογος έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη συγκεκριμένων καταστάσεων που χρήζουν μεγαλύτερο χρόνο επούλωσης και επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό ένα μεγάλο τμήμα των κατοίκων.
Γι αυτό το λόγο ο χορός του καλοκαιριού δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ο σύλλογος προσπαθεί με όποιον τρόπο μπορεί να δώσει χρώμα και χαρά στην καθημερινότητα του χωριού. Για το λόγο αυτό οργάνωσε τις παρακάτω εκδηλώσεις , ισορροπώντας ανάμεσα στη γενικότερη δυσκολία των απρόβλεπτων ανήσυχων ημερών  που ζούμε και στις περιορισμένες οικονομικές του δυνατότητες.
Αυτό που θα δώσει νόημα στην κάθε εκδήλωση, είναι η δική σας συμμετοχή.
   - Μονοήμερη εκδρομή σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας, στα Ζαγοροχώρια. Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Αυγούστου με αφετηρία το χωριό μας. Ο Σύλλογος θα καλύψει ένα μέρος των εξόδων της εκδρομής, με αποτέλεσμα το κόστος ανά άτομο να είναι 10 ευρώ. Το πρόγραμμα  της εκδρομής παρουσιάζεται αναλυτικά στο τέλος του κειμένου.
    -Πρόταση για πεζοπορία την Παρασκευή 14 Αυγούστου σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς Συλλόγους των χωριών Χρυσοβίτσας και Προδρόμου. Η διαδρομή και οι λεπτομέρειες θα οριστούν τις ημέρες εκείνες και από τους 3 Συλλόγους.
  -Τσιμπούσι την Παρασκευή 14 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στην πλατεία του χωριού, με σουβλάκια, αναψυκτικά και μπύρες. Το κόστος το καλύπτει ο Σύλλογος και είναι μια ευκαιρία να ανταμώσουμε όλοι μας μικροί μεγάλοι και να  περάσουμε μια όμορφη Αγραμπελιώτικη βραδιά.
Το Αγράμπελο μας περιμένει και αυτό το καλοκαίρι να ηρεμήσει τη ψυχή μας και να καθαρίσει τη σκέψη μας.
Καλό καλοκαίρι σε όλους μας.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ  ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ 
ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΖΑΓΟΡΙ)
ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ – ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ – ΚΗΠΟΙ  
07:00 Συγκέντρωση στα χωριό και αναχώρηση από ΑΓΡΑΜΠΕΛΟ για τα πανέμορφα Ζαγοροχώρια με στάση για καφέ κάπου στο Τέροβο. Συνεχίζουμε για Κεντρικό Ζαγόρι μέσω Ιωαννίνων και πρώτος σταθμός μας θα είναι το μαγευτικόΜονοδένδρι, όπου στον ελεύθερο χρόνο μας θα επισκεφθούμε τη Ριζάρειο Σχολή, θα θαυμάσουμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, θα περπατήσουμε τα λιθόστρωτα δρομάκια μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής απ’ όπου η θέα στο Φαράγγι του Βίκου είναι  μοναδική. Επιστροφή στο χωριό   και συνεχίζουμε για Τσεπέλοβο, μεγαλοχώρι του Ζαγοριού, πατρίδα της Κοτοπούλη και του Μυράτ.
Χρόνος για  να περπατήσουμε στα πλακόστρωτα του χωριού με τα ωραία αρχοντικά, να ξεναγηθούμε  και να προσκυνήσουμε τον Αρχοντικό Άγιο Νικόλαο με το εξάγωνο καμπαναριό και να γευματίσουμε σε μια από τις ταβέρνες με τις τοπικές σπεσιαλιτέ  και την περίφημη σμαρόπιτα. Στις 15:30 αναχώρηση για επιστροφή  με στάση για καφέ στους Κήπους όπου και επίσκεψη στο αξιόλογο ιδιωτικό Λαογραφικό Μουσείο του Αγάπιου Τόλη. Στις 17.30 αναχ/ση  για επιστροφή  με πιθανή στάση  για περίπατο αν ο χρόνος το επιτρέπει στην λίμνη των Ιωαννίνων.Επιστροφή στο Αγράμπελο περίπου στις 21.30


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο