Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Κλειστές από αύριο οι τράπεζες – επιβολή capital controls

      Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7:30 το απόγευμα η συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας και σύντομα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για τον καθορισμό ειδικής τραπεζικής αργίας για την ερχόμενη εβδομάδα. Οι τράπεζες αναμένεται να επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου αφού επιβληθούν περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων. Αύριο Δευτέρα εκτός από τα καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν τα ΑΤΜ ούτε τα άλλα ηλεκτρονικά δίκτυα συναλλαγών.
      Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» γίνεται προσπάθεια να γίνουν όλες οι απαραίτητες τεχνικές διευθετήσεις ώστε από την Τρίτη 30 Ιουνίου, να επαναλειτουργήσουν τα ATM, ωστόσο στελέχη τραπεζών εκφράζουν αμφιβολίες για το αν τα τρέχοντα αποθέματα ρευστότητας επαρκούν να υποστηρίξουν την μερική έστω επαναλειτουργία των ΑΤΜ.....



    Οι τελικές αποφάσεις και οι λεπτομέρειες των κεφαλαιακών περιορισμών θα γίνουν γνωστές αργότερα. Σε λίγη ώρα θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο για τον καθορισμό, εκτός απροόπτου, της απαιτούμενης Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ αναμένεται και νέο διάγγελμα πρωθυπουργού.
Αργά το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής των τραπεζών.

http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο