Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Πόσο κόστισε στο Κέντρο Μέριμνας Ακτίου Βόνιτσας, το Αντάμωμα Αλόγων και ο «Βελλισάρης»… στην Κατούνα!

       Πολύς λόγος έχει γίνει για το Αντάμωμα Αλόγων στη Νήσσα και για τις αντιδράσεις που ακολούθησαν όταν «έκοψαν» χορευτικό παραδοσιακό συγκρότημα για να τραγουδήσει ο τραγουδιστής των πανηγυριών Βελλισάρης.
     Σύμφωνα με την απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο "Διαύγεια" η συνολική δαπάνη που εγκρίθηκε για την ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ ΑΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ από το κέντρο Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας είναι 2.700 ευρώ. 
     Αν είναι δυνατόν οι Δημότες να βιώνουν φτώχια και έλλειψη υποδομών και να ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ σε παρακμιακά φαινόμενα και σε αμφιβόλου ποιότητας «πολιτιστικές εκδηλώσεις»!
        Είναι μία προκλητική ενέργεια εν μέσω οικονομικής κρίσης καθώς το κέντρο Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, έρχεται να επιβεβαιώσει στην πιο ατυχή για τη χώρα συγκυρία το περίφημο... «λεφτά υπάρχουν», δαπανώντας για τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης λίγων ωρών το ποσό των 2.700 ευρώ. 
       Και αν αυτό το ποσό φαίνεται προκλητικό για τις μέρες μας, εξίσου και ίσως περισσότερη προκλητική είναι η εισήγηση του μέλους της πλειοψηφίας Βαγγέλη Κουτιβή, ο οποίος αφού καταψήφισε  την πρόταση, ζήτησε σαν “τοπικός Άϊ Βασίλης” που μοιράζει δημοτικό χρήμα, να δοθούν όχι 2.700 αλλά 3.000 ευρώ για μια πολιτιστική δράση αμφιβόλου ποιότητας και αισθητικής..........



     Ένας φίλος από την Βόνιτσας σχολίασε: «Oταν καταλάβουν κάποιοι και ειδικά οι επισκέπτες τέτοιων εκδηλώσεων ότι μόνο ο πολιτισμός δεν προάγεται από τα πανηγύρια με τα ινδικά τσιφτετέλια των τραγουδιστών Βελισαρηδων ...τότε ίσως ο πολιτισμός ξαναβρεί το νόημά του μέσα από την παράδοση και δεν θα είναι για ....τα πανηγύρια.  
      Απο πότε οι σούζες με τα άλογα και το μοίρασμα ψητής προβατίνας είναι πολιτισμός και παράδοση δεν μπόρεσα ποτέ να το καταλάβω!! 
      Το ίδιο χάλι και στην ιδιαίτερη πατρίδα μου (Βόνιτσα) που 10 φορές τον χρόνο διοργανώνουν γιορτές αλόγου για να ξεχαρμανιάσουν οι αλογομούρηδες της περιοχής και με την ελπίδα ότι θα ξεκόψει κανένας ξένος να φάει κανένα κοψίδι και θα πιεί κανένα καφέ στις καφετέριες της συμφοράς».

ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΛΟΓΩΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΚΕ Ο ΙΠΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 

     Διαβάσαμε το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου  Ακτίου-Βόνιτσας μέσω του Κέντρου Κοινωνικής Μεριμνάς και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και είδαμε ότι μετά το αντάμωμα αλόγων αναβαθμίστηκε ο ιππικός σύλλογος Κατούνας και αναλαμβάνει και θεατρικές δράσεις. 
     
        Έτσι μετά την ουσιαστική και αποτελεσματική παραγωγή πολιτισμού στην Κατούνα και τη σπουδαία δράση του Ιππικού, προς όφελος των δημοτών, οφείλουμε να πούμε ότι το δημοτικό χρήμα “πιάνει τόπο” και γίνεται εργαλείο διαπαιδαγώγησης αφενός μουσικής παιδείας (βλέπε Βελλισάρης) και τώρα και θεατρικής παιδείας (ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ ΤΟΥ FACEBOOK").
          Είναι όμως άκρως προκλητικό, τη σημερινή εποχή που τα δυσβάσταχτα μέτρα έχουν πλήξει κάθε νοικοκυριό της χώρας, οι δημοτικοί παράγοντες να συνεχίζουν τις ευγενικές τους «χορηγίες», αποδεικνύοντας παράλληλα ότι ζουν μέσα στο δικό τους γυάλινο κόσμο, μη αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της κοινωνίας μας.

Ολόκληρο το έγγραφο με την απόφαση:
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Από το πρακτικό της αριθ. 9/2015 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ « Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Και Ανάπτυξης Του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας»

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 48/2015
Στη Βόνιτσα σήμερα 29/05/2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:00 μ.μ. συνήλθε το ΔΣ του Ν.Π. «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας», που ορίστηκε με την αριθ. 93/2014 απόφαση στις 19/09/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, σε συνεδρίαση με την υπ αριθ. 303/22-05-2015 πρόσκληση του Προέδρου του Δ.Σ., που επιδόθηκε χωριστά στον καθένα από τα μέλη και τοιχοκολλήθηκε στο χώρο των ανακοινώσεων του Ν.Π.Δ.Δ. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του
Ν3463/06(ΦΕΚ 114/Α/206)(ΔΚΚ.)
Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο 7 μελών, βρέθηκαν παρόντες 6, ήτοι

ΠΑΡΟΝΤΕΣ 
1.-Παντελής Αποστολάκης, Πρόεδρος 
2.-Φραδέλος Κων/νος, μέλος μέλος
(Αναπληρωματικό μέλος του Τραυλού Σωτηρίου)
3.-Πανταζή Παναγιώτα, μέλος
4.-Μπουμπούλη-Φραγκογιάννη Αφροδίτη, Μέλος
5.-Αντωνίου-Αντωνάκη Ρομπίνη
Εκπρόσωπος Εργαζομένων
6.-Κουτιβής Ευάγγελος, Μέλος

ΑΠΟΝΤΕΣ
1.-Γεροκωστόπουλος Κων/νος

Τα Πρακτικά τήρησε η Προϊσταμένη του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας», Λάμπρη Νεκταρία που έχει ορισθεί πρακτικογράφος.
Θέμα 7ο : «Διοργάνωση γιορτής Νήσσας Κατούνας.»

     O Πρόεδρος του Δ.Σ. εισερχόμενος στο 7ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, εισηγήθηκε στο Δ.Σ. την υπ’αρίθμ. 299/20-05-2015 αίτηση του Ιππικού Ομίλου Κατούνας με την οποία ζητείται υλικοτεχνική υποστήριξη για την διοργάνωση της γιορτής Νήσσας στην Κατούνα την Κυριακή 14/06/2015 στα πλαίσια διοργάνωσης των Πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπου θα παρευρεθούν μέλη Ιππικών Συλλόγων, καθώς και δημότες του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής. 
   Ο Πρόεδρος είπε τα εξής: «είχαμε υποσχεθεί ότι στις μεγάλες εκδηλώσεις του Δήμου (Νήσσα, Γληγοράκεια, Άκτιος Δρόμος) θα τις ενισχύουμε και θα τις προωθούμε διότι διαφημίζουν τον τόπο και φέρνουν κόσμο με τη συμμετοχή και άλλων συλλόγων της περιοχής. Έτσι και στη Νήσσα την γιορτή του Ιππικού Ομίλου Κατούνας της ΔΕ Μεδεώνος λόγω του ότι είναι από τις μεγαλύτερες αν όχι η μεγαλύτερη που γίνεται στον πρώην δήμο θα διαθέσουμε το ποσό των 2.700 ευρώ (περισσότερα από κάθε άλλη γιορτή του Ιππικού Ομίλου) και θα βοηθήσουμε έτσι ώστε να καθαριστεί ο περίβολος χώρος και ο δρόμος προς τη Νήσσα και θα δοθούν και 1.000 καρέκλες από αυτές που διαθέτει ο Δήμος. Επίσης θα φιλοξενηθούν άλογα από όλη την Ελλάδα και θα γίνουν Ξηρομερίτικα δρώμενα που αφορούν τα άλογα και τη ζωή των κτηνοτροφών.»
 Ο Πρόεδρος κάλεσε το συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.
Το Δ.Σ. ύστερα την εισήγηση του Προέδρου και μετά από συζήτηση:

Κατά πλειοψηφία αποφασίζει
Εγκρίνει τη δαπάνη και διαθέτει πίστωση 2.699,24 ευρώ υπό τον Κ.Α. 15-6471 με αριθμό Π.Α.Υ. Α-143/2015 για την διοργάνωσης της γιορτής Νήσσας στην Κατούνα.
Αναλυτικά:
-Αναθέτει την προμήθεια αναψυκτικών στον Νάκο Κ. Βασίλειο έναντι του ποσού των 1.788,00 ευρώ καθαρού ποσού και 411,24 ευρώ Φ.Π.Α. 2.199,24 ευρώ σύνολο.
-Αναθέτει την προμήθεια ειδών παντοπωλείου στον Καρύδα Αθ. Στυλιανό έναντι του ποσού των 406,50 ευρώ καθαρού ποσού και 93,50 ευρώ Φ.Π.Α. 500,00 ευρώ σύνολο.

Μειοψήφησε ο σύμβουλος κ. Κουτιβής Ευάγγελος λέγοντας ότι για την συγκεκριμένη εκδήλωση θα ήθελε να διατεθούν 3.000 ευρώ.

Η Απόφαση αυτή έλαβε τον αύξοντα αριθμό 48/2015
Γι αυτό το παρών πρακτικό και υπογράφεται.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

18 σχόλια:

  1. Γι αυτο δεν ηταν καλη η τζαμπα προβατινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο, στο κυριο που μειοψήφισε. ο καθένας για τον τοπο του. κριμα που φετος δε πηγαμε και μεις να φαμε. καλο σχολειο η Αυριανή, σύντροφοι.μαυρα γραμματα με κιτρινο φοντο! με γαλάζια αποχρωση και μαυρη προπαγανδα!!, α ρε κουρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΚΟΥΤΙΒΗΣ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΜΑΘΗΜΕΝΟΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ.
    ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΟΛΟΚΑΙΡΙ.ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΠΟΣΑ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΛΛΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΒΑΖΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΚΑΡΕΚΛΕΣ.ΤΟΝ ΜΑΘΑΝΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Κέντρο Μέριμνας και ο Ιππικός Όμιλος Κατούνας να ενημερώσουν τους Δημότες για τον πλήρη οικονομικό απολογισμό της εκδήλωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ευτραφής κύριος Παντελής μοιράζει και σκορπάει κρατικό χρήμα λες και του το χρωστάγαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο άνθρωπος αυτός πάντα στήριζε τον τόπο του και συμπολίτευση που είναι τώρα, είναι ο μόνος που ψήφισε αντίθετα στη Βόνιτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΛΑΣΤΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΦΩΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάτι δεν πάει καλά. Τα ποτά - αναψυκτικά σε ποιος διατέθηκαν γιατί εγώ και οι άλλοι πληρώσαμε τα δικά μας. Πρέπει να μας πει ο πρόεδρος και ο πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας. Ο Βελησάρης από ποιόν πληρώθηκε ; Δεν επιτρέπετε ο δήμος να εντάσσει και να διαφημίζει "πολιτιστικές εκδηλώσεις" συγκεκριμένων ατόπμων που εκμεταλλεύονται σφραγίδες συλλόγων , μόνο και μόνο για τη κονόμα. Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καταρχήν μια υπενθύμιση για αυτόν που μιλάει για Αυριανισμό.
    Το λαϊκίστικο αυτό φαινόμενο εκτράφθηκε επί Πασοκιστάν και ως γνωστόν στους πάντες ειδικά τους Βονιτσανους ο τωρινός δήμαρχος είναι γέννημα και θρέμμα του βαθέως κακού και αχρηστου Πασοκ.
    Μόνο σε μια Αυριανιστικη ηθική θα επέπλεε ως απόφοιτος λυκιου από διορισμένος στην Ολυμπιακή σε διάφορες παραλλαγές στο Υπουργείο Οικονομικών με μηδέν Οικονομικές γνώσεις.

    Επί της ουσίας τώρα οι δράσεις που ανέλαβε ο Κουτιβής και οι παρατρεχάμενοι περί των πολιτιστικών είναι μεν "πολιτισμός" αλλά κακός πολιτισμός και για αυτό επικίνδυνος.
    Πολιτιστικό εργαζομένων του ΟΤΕ που κάνουν δωρεάν διακοπές (κανονική ξεπέτα δηλαδή) ξεθάβουν και τον τραγουδιστή Βενετσάνο που είχε να φανεί επί χούντας και νατος ο πολιτισμός!!!
    Ποιον ρώτησαν αλήθεια για να καταλήξουν σε αυτι το πολιτιστικό συνοθηλευμα;;

    Άγιο είχαμε και δεν μας φυτεψαν καμιά Πέγκυ Ζηνα.!!
    Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από άνθρωπος που αντιλαμβάνονται τον πολιτισμό σαν μια σύναξη καβαλαρεων όπου περισσεύει σε αυτές τις συνάξεις η κακοψημενη αμφιβιλου προέλευσης προβατίνα και οι γυφταιοι που κακοποιούν την δημοτική παράδοση .

    Είναι βαθιά νυχτωμένοι όσοι πιστεύουν ότι ο πολιτισμός είναι τα σκυλάδικα και οι επιθεωρήσεις του κ..ώλου.

    Ας κάνουν μια βόλτα στην Αμφιλοχία οι Κουτιβήδες τον Αύγουστο για να δουν πως αντιλαμβάνεται η νεολαία την κουλτούρα στις συναυλίες του Χαρουλη.

    Εάν αυτοί οι παρατρεχάμενοι του δημάρχου δεν το αντιλαμβάνονται τι σημαίνει πολιτισμός 1000 φορές να μην διοργανώνουν καμία εκδήλωση είναι προτιμότερο και τιμιοτερο!!

    Έχω φθάσει στο σημείο να παρακαλάω σε μελοντικο Καποδίστρια η Βόνιτσα να διοικείται από την Πρέβεζα η την Λευκάδα διότι αυτοί αντιλαμβάνονται μερικές βασικές αλήθειες για την τοπική αυτοδιοίκηση που προσποιούνται ότι αγνουν οι τοπικοί δικοί μας άρχοντες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. και η προβατινα δεν ηταν δωρεαν... 2 ευρω το ατομο και 3 ευρω η μπυρα, εγω δωρεαν δεν ειδα τ ι π ο τ α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έλεος πια! Τόσο μίσος γι'αυτή την διοργάνωση; Λες και γίνεται κάθε μέρα! Τουλάχιστον μια φορά το χρόνο έχουν όλοι δικαίωμα να διασκεδάσουν... Κι όσο αναφορά "αυτούς'' που έχουν ελλείψεις, όλοι βοηθάμε όλους, και είμαστε σε μια νορμάλ κατάσταση... Δεν πείνασε και κανένας! Αφού τα έδωσε ο Δήμος εσείς τι ζόρι τραβάτε; Τα παράπονα σας στον ίδιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για πέντε χρόνια θα γράφεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. xiromero eise poli anakatosoyras sovarepsoy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. To πρόβλημα δεν είναι εάν ήταν δωρεάν η προβατίνα ή οι μπύρες αλλά το ότι

    1) Αυτό δεν είναι πολιτισμός ή είναι πολιτισμός μόνο για τους Κουτιβήδες.
    2) Εάν θέλουν οι καβαλαραίοι να βάλουν από τη ν τσέπη τους κανένα ευρώ να συνατηθούν 500 φορές το χρόνο και να κάνουν όσες σούζες θέλουν προκειμένου να χαλβαδιάσουν κανένα γκομενάκι.Ας βάλουν και στα ντατσουν να πάιζει ο Καρναβάς και ας ψήσουν όσες προβατίνες θέλουν με καταροικο πυρετό!!

    Εκείνο το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω είναι ποιος έφερε αυτήν την μόδα με τους αλογάδες στη Βόνιτσα μιας και πριν 5 χρόνια δεν υπήρχε παρά μόνο του Αγιου Γεωργίου.

    Εάν θέλει ο Ιππικός όμιλος ας βάλει εισητήριο στα πανυγήρια που θα διοργανώσει και ας χρηματοδοτήσει όσες σουζες με άλλογα θέλει , μακρυά τα χέρια όμως από τα δημοτικά κονδύλια.

    Οσοι αγαπούν τον πραγματικό πολιτισμό θα πρέπει να μπουκοτάρουν τέτοιες ανοησίες σαν αυτές που διοργανώνουν φέτος και να αμοληθούν στις τριγύρω περιοχές (Λευκάδα Πρεβεζα και Αμφιλοχία)όπως είπαν και κάποιοι προηγούμενοι σχολιαστές που ευτυχώς καταλαβαίνουν τι είναι ή τι θα έπρεπε να είναι πολιτισμός.

    Ευχομαι του χρόνου να μην διοργανωθεί Τίποτε απολύτως προκειμενου να γλυτώσουμε από τιποτε ορχήστρες εργαζομένων της ΔΕΗ !! (Όλο και κάποιους θα έχωσε το ΠΑΣΟΚ εκεί μέσα στην ΔΕΗ) και θα τους καλέσουν οι εδώ ΠΑΣΟΚΟΙ....οπότε τον Νού μας για ...του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ 3.50 ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΦΤΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΟΡΥΦΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΕΛΛΙΣΑΡΗΣ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. TO KALYTERO HTAN H GIORTH THS PROBATINAS OPVS HTAN PALIA OI ALOGARHDES AS KANOYN ALLH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιορτή προβατίνας γιορτή αλόγου, γιορτή ότι να ναι! Όλο ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ! Με όλη αυτή την παρακμή θέλουμε να παμε μπροστά; Έλεος! Αυτα δεν ΕΙΝΑΙ πολιτισμός! ΕΙΝΑΙ παρακμή, υποκουλτούρα, προσβολή της αισθητικης μας. Αν ο Βελισσαρης με τα γυφτοτραγουδα ΠΟΥ σερβιρίζονται για δημοτικα, και κάποιοι ιδιοκτήτες αλόγων που νομίζουν ότι θα ρίξουν κανένα γκομενακι καβάλα στο άλογο φωνάζοντας εϊιιιι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο