Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας


      Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Κ.Ο. Καινούργιου του ΚΚΕ την Κυριακή 7 Ιουνίου, στο Καινούργιο, με ομιλητή τον Νίκο Μωραΐτη, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και βουλευτή του Κόμματος.
     Ο κομμουνιστής βουλευτής υπογράμμισε ότι η συγκυβέρνηση ακολουθεί την παλιά δοκιμασμένη συνταγή να περνά από το εμπόριο της ελπίδας στο εμπόριο του φόβου, προετοιμαζει το έδαφος για τη νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων κάνοντας πίσω ακόμη και από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που ήταν ψίχουλα για την ακραία φτώχεια............



   Η σταθερή επιδίωξη του κεφαλαίου και της ΕΕ είναι να συνεχιστεί η επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων. Να κυριαρχήσουν παντού και να μονιμοποιηθούν, οι ατομικές συμβάσεις, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η μισό-ανεργία, ο μισθός και οι συντάξεις να φτάσουν σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα. Για αυτό το λόγο αξιοποιούνται από την κυβέρνηση παλιές δοκιμασμένες συνταγές καθυπόταξης των εργαζόμενων, όπως πχ ο «κοινωνικός διάλογος».  Είναι αυτή η πολιτική που σκόρπισε και στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας τη φτώχεια, το ξεκλήρισμα, την εξαθλίωση», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Νίκος Μωραΐτης.
     Ο βουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία του τόνισε επίσης  ότι τις μέρες αυτές, πέφτουν και οι τελευταίες μάσκες, με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να βάζει την αντιλαϊκή πολιτική στις ράγες των μνημονίων, να ετοιμάζει την επόμενη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο που θα τη συνοδεύσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσαρμόστηκε γρήγορα στην διαχείριση των αναγκών του κεφαλαίου.
    Από το θα καταργήσουμε τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους με ένα άρθρο, δεσμεύτηκε στους εταίρους, στους θεσμούς, να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες και να συνεχίσει με τους εφαρμοστικούς νόμους και τα μνημόνια που υπόγραψαν οι προηγούμενοι. Το τέλος της τρόικα, Βαπτίστηκαν «τρεις θεσμούς» και Brussels Group. Η άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη 13ης σύνταξης, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και άλλα ήταν μόνο προεκλογικές υποσχέσεις.
     Ο Νίκος Μωραίτης επεσήμανε ότι η συμφωνία είναι προ των πυλών και η συγκυβέρνηση απλά ψάχνει να βρει το περιτύλιγμα με το οποίο θα τη σερβίρει στο λαό. Η συμφωνία θα ενώνει τα παλιά με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα αφού μένουν σε ισχύ όλοι οι προηγούμενοι μνημονιακοί νόμοι. Υπογράμμισε ότι μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση. Κατήγγειλε την κυβέρνηση που σηκώνει κουρνιαχτό για το ΕΚΑΣ ενώ τα υπόλοιπα μέτρα τα αφήνει στο απυρόβλητο. Οι προτάσεις και των δύο πλευρών, πρόσθεσε, οδηγούν σε νέα αντιλαϊκή καταιγίδα και κάλεσε τους εργαζόμενους στα πανελλαδικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη ενάντια στο νέο μνημόνιο. 
Κλείνοντας τόνισε ότι χρειάζεται πάλη για την εξουσία που θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής , εξουσία που θα σχεδιάζει κεντρικά με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο