Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ: Παρουσιάζεται το βιβλίο «Στη σκιά της Ομίχλης» του Ξηρομερίτη Αλέξανδρου Κυριαζή στην Αθήνα

        Η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία σε συνεργασία με την Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου και Τέχνης προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του βιβλίου: «Στη σκιά της Ομίχλης»,  του συγγραφέα Αλέξανδρου Θ. Κυριαζή, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Μπαμπίνη Ξηρομέρου του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
      Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, στις 19:30 μμ στη Στοά του Βιβλίου στην οδό Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου, στην Αθήνα.
     Την παρουσίαση θα χαιρετίσουν η Έφη Μασσαλή μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Μπαμπινιωτών και ο Γιώργος Κουβέλης από την ΞΕΛΟΤ (Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου και Τέχνης).

Το Βιβλίο θα παρουσιάσουν οι :
-Νίκος Μακρής, Δρ. Φιλοσοφίας και συγγραφέας
-Άγγελος Συρίγος, καθηγητής στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαικών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.
-Αποφώνηση από τον συγγραφέα του βιβλίου Αλέξανδρο Κυριαζή.
Συντονιστής: Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής Πανεπιστημίου και Πρόεδρος ΑΙ.ΠΟ.Ε (Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία)............




Ο συγγραφέας Αλέξανδρος Κυριαζής από την Μπαμπίνη Ξηρομέρου μας μεταφέρει στη σκιά της μεταπολεμικής Μπαμπίνης και ο αναγνώστης θα βρει το βιβλίο πολύ ωραίο, βαθύ και αληθινό. Εκδότης είναι η Ξηρομερίτικη Eταιρεία Λόγου και Τέχνης.

Μικρό βιογραφικό του  Αλέξανδρου Θ. Κυριαζή
       Γεννήθηκα στο χωριό Μπαμπίνη της Επαρχίας Ξηρομέρου του νομού Αιτωλοακαρνανίας τις 14 Νοεμβρίου του έτους 1930. Είμαι το 5ο παιδί της οικογένειας του Θωμά και της Βασιλικής Κυριαζή το Γένος Ιωάννου Σταμουλακάτου από τα εννέα.                                 
    Η δεκαετία του 1930 μας βρήκε σχετικώς καλά αφού βοηθούσε και το σπίτι μας ο Παππούς μας ο οποίος ήταν ευκατάστατος. Ο πόλεμος του 40 επέδρασε πολύ αρνητικά στη φαμελιά μας διότι είχε φθάσει ήδη τα δεκατρία άτομα. Το δημοτικό σχολείο δεν το τελείωσα στη Μπαμπίνη αλλά στου Μαχαιρά και κατά την διάρκεια της αποδιοργάνωσης του Ελληνικού κράτους. 
         Με την αποκατάσταση του κράτους έδωσα εξετάσεις εις το 8τάξιο γυμνάσιο Αγρινίου όπου και εδώ φοίτησα μέχρι και την εβδόμη γυμνασίου. Αναγκάσθηκα σε μετακόμιση στην Αθήνα λόγω εγγενών δυσχερειών. Απεφοίτησα από το ένατο γυμνάσιο της Πλατείας Κουμουνδούρου. Λόγω των πολλών εγγενών εμποδίων δεν μπόρεσα να σπουδάσω εις τα ΑΕΙ αν και ήμουν άριστα κατηρτισμένος. 
     Οι οικογενειακές ανάγκες με έκαναν να ζητήσω εργασία από τη μακρινή συγγενή του πατέρα μου αείμνηστη Χρυσή Παπασπύρου- Κατσάμπα παράλληλα με τις σπουδές της κλωστοϋφαντουργίας. 
     Η αείμνηστος με εδέχθη μου έδωσε εργασία εις την Πειραϊκή-Πατραϊκή και με περιέβαλλε με την αγάπη της μέχρι το τέλος της ζωής της. Εργάσθηκα επί τριάντα οκτώ περίπου έτη εκ των οποίων τα περίπου είκοσι, στην περιοχή των Πατρών. 
     Υπηρέτησα σε διαφόρους τομείς και υπηρεσίες ‘όπως Γραφείο Παραγωγής, Γραφείο Προσωπικού, Αποθήκες βάμβακος ανταλακτικών, Λογιστήριο, Γραφείο Κοστολογήσεως, υπηρεσία βάμβακος, Υπηρεσία Μεταφορών Κεντρικές αποθήκες, Διεύθυνση Πιστώσεων, συντονιστής του μεταφορικού έργου κ.α. Στο διάστημα αυτό είχα την τύχη να βραβευθώ δύο φορές δια χειρός του ιδρυτού της. 
    Το 1956 παντρεύτηκα την εκπαιδευτικό Ιωάννα Λυκοκανέλου. Δεν είναι η πρώτη φορά που απευθύνομαι στο ευρύτερο κοινό. Από μικρός απευθυνόμουν στους πολιτιστικούς μας συλλόγους και βοηθούσα, πάντα προς την πλευρά αυτών την οποίαν πιστεύω και βοηθώ, με άρθρα μου και παρουσίες, καθώς επίσης στα περιοδικά και εφημερίδες της νιότης μου.  Σπούδασα Βυζαντινή μουσική τέσσερα χρόνια, αλλά μια κατοπινή ασθένεια στις φωνητικές μου χορδές δεν θα μου επιτρέψει την απόδοση της. Τρέφω μεγάλο σεβασμό προς το θεσμό της εκκλησίας, κληρονομηθέντα από τον πατέρα μου, λάτρη και εργάτη του αναλογίου επί 45ετία.
       Το βιβλίο μου «Στη σκιά της Ομίχλης» που κυκλοφόρησε μόλις είναι το δεύτερο μου βιβλίο. Το πρώτο μου βιβλίο είχε τίτλο «Εν Μπαμπίνη πλανώμενοι» και παρουσιάστηκε στην Αθήνα, την Μπαμπίνη και τον Αστακό και έχει σχεδόν εξαντληθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο