Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ενημέρωση για τις «αποφάσεις» και τις «δράσεις» του ΝΠΔΔ του Δήμου Ξηρομέρου, από το μέλος του Δ.Σ. κ. Ελευθέριο Μάντζαρη

Πηγή: Facebook
ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS
Του κ. Ελευθέριου Μάντζαρη,
Μέλος Δ.Σ. ΝΠΔΔ Δήμου Ξηρομέρου

Δήμος Ξηρομέρου και Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), υπεύθυνο για τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τον αθλητισμό (ναι, όλα αυτά τα βαρύγδουπα). Στην τελευταία του συνεδρίαση ασχολήθηκε με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού (τη Δευτέρα που πέρασε είχε συνάντηση με τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα με σκοπό τον προγραμματισμό των καλοκαιρινών εκδηλώσεων).
        Η κατάληξη είναι ότι θα επιδοτήσει τους συλλόγους των Αθηνών η κοινωφελής επιχείρηση και τους ντόπιους το ΝΠΔΔ, μέχρι 600 ευρώ το κεφάλι, εφόσον οι εκδηλώσεις έχουν και πολιτιστικό περιεχόμενο (πχ τρέχουμε 3000 μέτρα ή δίνουμε ένα αγώνα παλαιμάχων -εκπληρώνοντας το πολιτιστικό μας καθήκον- και το βράδυ πλακώνουμε την προβατίνα πίνοντας παραδοσιακά ποτά -whiskey 12αρια και πάνω- καπνίζοντας παραδοσιακό καπνό Κούβας από cohiba και πάνω).
       Κάποιος να τους πει ότι οι εκλογές τελείωσαν και ότι με αυτό τον τρόπο ξεφτιλίζουν όσους από τους συλλόγους προσπαθούν να διασώσουν και να προωθήσουν έθιμα και αρχές ξεχασμένες στο βαθύ πηγάδι της παράδοσης μας.......



        Το ίδιο το ΝΠΔΔ, δεν έχει ούτε μια πρόταση -προς το παρόν- για το καλοκαίρι, εκτός από μια συνάντηση, ημερίδα με σκοπό την ανάδειξη των μνημείων της περιοχής, που πέρα από την τόνωση του προφίλ των διοικούντων και τις δημόσιες σχέσεις τους είναι αμφίβολο αν θα προσθέσει κάτι παραπάνω στον τόπο μας.

Ακόμη έφερε για ψήφιση την αναμόρφωση του προϋπολογισμού -ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε πριν δυο μήνες. Δεν πέρασαν δυο μήνες και άρχισαν οι αναμορφώσεις, για τέτοια οργάνωση και πρόβλεψη μιλάμε.
Διαβάστε τι αποφάσισαν να κόψουν και τι να εντάξουν.

Έκοψαν: 
-Καθαρισμό τάφρων πλησίον παιδικών σταθμών 10000 ευρώ.
-Καθαρισμό και συντήρηση αρχαιολογικών χώρων 5000 ευρώ (κατά τα λοιπά κάνουμε ημερίδες για την ανάδειξή τους).
-Αντικατάσταση παραθύρων στον παιδικό των Φυτειών 8000 ευρώ και
-Προμήθεια στρωμάτων (!!!!) 1500 ευρώ και αντ´αυτών.

Θα εντάξουν:
-16100 ευρώ χρέος προς τη ΔΕΗ.
-4000 ευρώ για προμήθεια γραφικής ύλης και λοιπών υλικών γραφείου στους παιδικούς σταθμούς (η προηγούμενη είχε γίνει 27/4 γύρω στα 3000 ευρώ).
-3000 ευρώ για προμήθεια σιτών (!!!) και 
-1500 ευρώ για καθαρισμό μοκετών όλων των παιδικών σταθμών (τέσσερις είναι).

Τέλος ζήτησε και θα πάρει πίστωση για:
-Συντήρηση λεβητοστάσιων 1700(!!!) ευρώ για τέσσερις παιδικούς σταθμούς.
-Συντήρηση κλιματιστικών 1700(!!!) ευρώ.
-Συντήρηση και επισκευή πυροσβεστήρων 2000 ευρώ.
-Προμήθεια ηλεκτρικών συσκευών 2000 ευρώ για τους παιδικούς σταθμούς
-Προμήθεια υδραυλικού υλικού 1000 ευρώ.
-Επισκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων 2000ευρω (νομίζω) και Αποκατάσταση γηπέδων Φυτειών και Αρχοντοχωρίου 18000 ευρώ (η προηγούμενη στο γήπεδο του Ηρακλή έμεινε στη μέση -χορηγία του κ. Πανταζή- καθώς ούτε τα αποδυτήρια λειτούργησαν, ούτε οι τουαλέτες και μάλιστα ήταν αφορμή για παράπονα του κ. Πανταζή προς το Δήμο και τον εργολάβο).

      Εννοείται ότι θα παρακολουθούμε την πορεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού και γενικώς τα πεπραγμένα του ΝΠΔΔ και όπου χρειάζεται και μπορούμε θα παρεμβαίνουμε, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι άξια θαυμασμού η φαντασία, η πρωτοτυπία και η λεπτή αίσθηση του χιούμορ των διοικούντων το Δήμο.
    Τι κρίμα αυτούς τους καιρούς να μη μπορούμε να τα χαρούμε όλα αυτά.

http://mytikaspress.blogspot.gr/

2 σχόλια:

  1. ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΤΖΑΡΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΣΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΩΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΕΙ..ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ..Γ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαγοπότι γερό. Αν ήταν δική σας δουλειά όλα αυτά τα έργα θα πληρώνατε ποτέ τόσα λεφτά; Οχι φυσικά . Τώρα όμως που είναι του Δήμου δίνουμε τόσα και άλλα τόσα .Πάρε Βαρουφάκη τα αποθεματικά και μην τα ξαναδώσεις ποτε!Σε εποχές οικονομικής κρίσης τέτοια σπατάλη χωρίς σκοπό και ουσία . Εξοφλουν υποσχέσεις προεκλογικές. Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο