Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Τα ναρκωτικά δεν είναι ανίκητα…

40 άτομα πέρασαν φέτος συμβολικά από τον κόσμο της εξάρτησης στην καθαρή ζωή
O 17ος Διάπλους από το Αντίρριο στο Ρίο έγινε σήμερα το πρωί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.
Με σύνθημα «Μια απόφαση αλλάζει τα πάντα», 40 άτομα κολύμπησαν από το Αντίρριο προς το Ρίο θέλοντας να δείξουν το πέρασμα από τον ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών προς την καθαρή ζωή. Όπως είπαν οι ίδιοι αλλά και η υπεύθυνη του προγράμματος απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ Πάτρας Ζωή Σίνου είναι μια δύσκολη υπόθεση, αλλά το πρώτο μεγάλο βήμα είναι η απόφαση....
Παρά τις δυσκολίες πολλοί κατάφεραν να «καθαρίσουν» ακολουθώντας το πρόγραμμα κάνοντας ευτυχισμένους τους εαυτούς τους αλλά και τους γονείς τους. Ο Δαυίδ είναι ένα από τα παιδιά που μετά από αρκετά χρόνια στα ναρκωτικά κατάφερε σήμερα να είναι καθαρός και να στέλνει ένα μήνυμα και στα άλλα παιδιά που βρίσκονται σε αυτό το σκοτεινό τούνελ. Έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, κατάφερε σήμερα να ξεκινήσει μια νέα ζωή, αφού, όπως υπογραμμίζει και η μητέρα του Μαρία Δημητριάδου, όλο το διάστημα που ο γιός της ήταν στα ναρκωτικά δεν υπήρχε ζωή για κανένα μέλος της οικογένειας, αφού όλοι ήταν βουτηγμένοι στη λύπη και τον άγχος.
Η κα Δημητριάδου δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη για το γεγονός ότι ο γιός της αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας, κατάφεραν αυτό τον δύσκολο άθλο γιατί «τα ναρκωτικά δεν είναι ανίκητα», όπως είπε ο Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος που είναι πατέρας ενός άλλου παιδιού, το οποίο για πολλά χρόνια ήταν χρήστης. Τώρα και το δικό του παιδί ξεκινάει μια νέα «καθαρή» ζωή, διότι η ζωή ξεκινάει μετά την απεξάρτηση τόσο για τον ίδιο το χρήστη όσο και για την υπόλοιπη οικογένεια. Ο γιος του κ. Παπαμιχαλόπουλου ήταν για πολλά χρόνια στη χρήση, όμως ο ίδιος και η υπόλοιπη οικογένεια το κατάλαβαν αργά, όταν άρχισε να ξοδεύει πολλά χρήματα και να ζητάει από τους γονείς αν και είχε δική του επιχείρηση. Παρόλο που στην αρχή για όλους αποτελεί ένα σοκ και θέλουν να κρύψουν το πρόβλημα ο κ. Παπαμιχαλόπουλος ξεπέρασε αυτό το στάδιο και κατάφερε χάρη στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ να σώσει το παιδί του. Έτσι συστήνει σε όλους να μην προσπαθούν να κρύψουν ότι το παιδί τους είναι χρήστης διότι, ιδιαίτερα στις κλειστές κοινωνίες, αποτελεί κοινό μυστικό και δεν υπάρχει κανένας λόγος κάποιος να ντρέπεται αλλά να βγάζει προς τα έξω το θέμα του και να ζητάει βοήθεια.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

aixmi-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο