Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος- Δράσεις μαθητών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

    Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από το 1972 ως παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, με σκοπό την ευαισθητοποίηση αλλά και την υπενθύμιση της ανάγκης για την προστασία των φυσικών πόρων του πλανήτη. Η καθιέρωσή της έγινε το ίδιο έτος, κατά την διάρκεια της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Ανθρώπινο Περιβάλλον.
     Στο πλαίσιο του εορτασμού της 5ης Ιουνίου την προσεχή Παρασκευή, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου σε συνεργασία με την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, διοργανώνουν εθελοντικές δράσεις στις οποίες θα συμμετέχουν οι μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής....
Οι δράσεις αυτές αφορούν καθαρισμό δημοσίων χώρων (πλατείες) καθώς και φυτεύσεις σπόρων οι οποίοι έχουν προσφερθεί από τον Αιτωλοακαρνάνα επιχειρηματία κ. Βασίλη Καλφούντζο.
Παράλληλα, θα γίνει ενημέρωση προς τους μαθητές, σχετικά με την προστασία και διαφύλαξη του περιβάλλοντος.
  Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αν. Σκαρμούτσος σημειώνει ότι «Η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση ειδικά των παιδιών αποτελεί θέμα παιδείας το οποίο θα πρέπει – πιστεύουμε- να συνοδεύεται από δράσεις που σκοπό έχουν να προκαλέσουν κατ’ αρχήν το ενδιαφέρον συμμετοχής και αμέσως μετά την παρέμβαση σε επίπεδο εθελοντισμού. Οι μαθητές της περιοχής μας, επιπλέον έχουν την δυνατότητα να ζουν σε ένα περιβάλλον γνωστό για τις σπάνιες ιδιαιτερότητές του. Οι εικόνες και μόνο που μας περιβάλλουν, αποτελούν ένα ισχυρό κίνητρο ευαισθητοποίησης για όλους μας».

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο