Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Τα μικρά προβλήματα καθημερινότητας των χωριών μας και ο ρόλος των Προέδρων.

Επαναφέρουμε ξανά σήμερα ένα θέμα που αναδείξαμε με σχετική μας ανάρτηση στις 5 Μαρτίου 2015 (δείτε εδώ). Αφορά τον σημαντικό ρόλο των Προέδρων των χωριών μας στην λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Στα άρθρα 82 και 84 του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) προβλέπονται αντίστοιχα οι αρμοδιότητες του Προέδρου Τοπικής Κοινότητας και οι αρμοδιότητες του Τοπικού Συμβουλίου και η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετές και έχουν να κάνουν κυρίως με αυτό που λέμε καθημερινότητα των κατοίκων......

Όλα αυτά τα λέμε γιατί θεωρούμε ότι ο ρόλος των Προέδρων είναι σημαντικός στην αντιμετώπιση των μικρών προβλημάτων των χωριών μας. Οι Πρόεδροι είναι αυτοί που έχουν απ' ευθείας επαφή και γνώση των προβλημάτων και αυτοί γίνονται καθημερινά ο σάκος του μποξ όταν αυτά τα προβλήματα παραμένουν και δεν λύνονται.

Όμως όταν οι Πρόεδροι δεν έχουν στην διάθεση τους χρήματα για να λύσουν κάποια μικρά προβλήματα, τότε το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να τα μεταφέρουν στον Αντιδήμαρχο και στο Δήμαρχο και να περιμένουν την λύση τους και να υπομένουν την γκρίνια των κατοίκων, χωρίς ουσιαστικά να μπορούν να κάνουν κάτι, γιατί την λύση δεν μπορούν να την δώσουν οι ίδιοι.
Καλό θα ήταν λοιπόν να εφαρμοστεί αυτό που ο κ. Δήμαρχος υποσχέθηκε προεκλογικά, δηλαδή ότι θα καθιερώσει ένα ποσό το οποίο θα διαχειρίζονται οι Πρόεδροι, ώστε να λύνουν τα μικρά προβλήματα άμεσα. Οι Πρόεδροι να υποχρεούνται να προσκομίζουν τα σχετικά παραστατικά που να δείχνουν που ξόδεψαν τα χρήματα.
Ας το δουν αυτό οι αρμόδιοι του Δήμου και να βάλουν πιο πολύ στο παιχνίδι της επίλυσης των μικρών καθημερινών προβλημάτων τους Προέδρους δίνοντας τους όμως την δυνατότητα (χρήματα). Άλλωστε το υποσχέθηκαν να το κάνουν. Θα είναι πρωτίστως προς όφελος των δημοτών και δευτερευόντως των Προέδρων να ησυχάσουν λίγο από τα παράπονα.

mytikaspress

6 σχόλια:

  1. Ε ναι να μην γεμίζουν μονο οι τσέπες αντιδημαρχων και μηχανικών... Ας φάνε και λίγο οι πρόεδροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΗ Ο ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΤΚ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΜΕΡΟΚΑΜΜΑΤΑ ?
    ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ? ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΤΑΖΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΑΙ ΕΝΩ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ?ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΠΑΤΑΤΕ ΦΤΩΧΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ? ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕ ΣΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ?
    ΠΗΡΑΤΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ?
    ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΒΑΖΩ ΜΕΡΟΚΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΕΛΝΩ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ .
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ? Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ -Ο ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ Η΄ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ?
    ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Σ.?
    ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ .
    ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ?
    ΕΑΝ ΧΡΕΩΣΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΛΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ? ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΕΝΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ΑΚΡΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ .ΜΗΠΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ? ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕΒΕΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΕΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ . ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ . ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΣΑΤΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ(ΜΥΤΙΚΑΣ ΠΡΕΣΣ) ΟΥΤΕ ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ .ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ .ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΓΙΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ. ΚΑΙ Η ΠΑΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΟΠΩΣ Η ΥΔΡΕΥΣΗ , Ο ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ, ΜΙΑ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΣΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 300 ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ . ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΑ. Η ΑΝΑΘΕΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ Π.Χ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΟ ΧΩΡΙΟΣΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΑΦΤΙΑΔΕΣ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο