Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Εκδρομή από τα Κατηχητικά Βόνιτσας στην Ιερά Μονή Πούντας στο Καναλλάκι Πρέβεζας



       Προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μόνη Πούντας της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας, για τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων, πραγματοποίησε η ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Βόνιτσας
      Τα παιδιά όλων των τμημάτων των κατηχητικών με συνοδούς τους κατηχητές τους, τους εφημερίους του Ναού π. Δημήτριο Χέλμη και π. Χρήστο Βέττα, καθώς και μερικούς γονείς είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τον τάφο της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής που βρίσκεται στο ομώνυμο γυναικείο μοναστήρι και να λάβουν την ευλογία της.......



     Μπροστά από τον τάφο βρίσκεται και η πέτρα  που σύμφωνα με την παράδοση αποκεφάλισαν την Αγία οι δήμιοί της. 
     Επίσης τα παιδιά είχαν την ευλογία να ακούσουν το ιστορικό του τάφου από την γερόντισσα του μοναστηριού καθώς και μερικά από τα θαύματα που έλαβαν χώρα στο μοναστήρι. 
     Γεμάτα χαρά τα παιδιά των κατηχητικών της Βόνιτσας αναχώρησαν από το μοναστήρι για τις πηγές του ποταμού Αχέροντα μέσα στη πλούσια βλάστηση, όπου έπαιξαν για αρκετή ώρα και το βράδυ επέστρεψαν στη Βόνιτσα ανανεώνοντας το ραντεβού για το Σεπτέμβριο στην έναρξη των νέων κατηχητικών. 
       Φυσικά ο εκκλησιασμός τις Κυριακές του καλοκαιριού θα είναι προτεραιότητά τους οπότε δε θα χαθούμε, όπως πολύ εύστοχα και με δόση χιούμορ σημείωσε η κατηχήτρια κ. Ξανθή Λύτρα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο