Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Σπύρος Μπαράκος: Ο Ακαρνάνας Φαρμακοποιός του Αγίου όρους





         Ο Σπύρος Μπαράκος (από το Μοναστηράκι Βόνιτσας), με πρωτοποριακό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, εδώ και δυο (2) χρόνια περίπου διατηρεί φαρμακείο στο Άγιο Όρος, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στους μοναχούς και στους επισκέπτες 
      Άνθρωπος πολύπλευρος, έντονος, δημιουργικός  και δυναμικός, o Σπύρος Μπαράκος, είχε διατελέσει εκδότης της εφημερίδας «Ακαρνανία», δημιούργησε την ιστοσελίδα akarnania.net και συνέβαλε αποφασιστικά να μετατραπεί το Μοναστηράκι Βόνιτσας και η γύρω περιοχή σε κυψέλη πολιτισμού και τώρα διατηρεί φαρμακείο στις Καρυές.
     Προχθές στη πρωτεύουσα του Άθως, στις Καρυές, μια παρέα Ξηρομεριτών βρέθηκαν στο φαρμακείο του, οπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Σπύρο Μπαράκο......

 
     Είναι ένας καλόκαρδος, αυθόρμητος, φιλόξενος και ακέραιος πατριώτης, ο οποίος καλοδέχτηκε τα παιδιά στο φαρμακείο του και τα αγκάλιασε κυριολεκτικά.
     Ευγενικότατος, απλός, ευχάριστος, σαφής και με βαθιά γνώση του Αγίου όρους και όχι μόνο, έμαθε παρά πολλά στη παρέα, τα οποία έμειναν βαθιά χαραγμένα στη σκέψη τους και στις καρδιές τους.
        Η Ξηρομερίτικη παρέα τον ευχαριστεί και του εύχεται να του χαρίζει η Παναγία υγεία και πλούσια την ευλογία της. 
     Συνιστούν δε στους Αιτωλοακαρνάνες, όταν επισκέπτονται το Άγιο Όρος να μην ξεχνούν να επισκεφτούν τον Σπύρο Μπαράκο, στο φαρμακείο του, στις Καρυές, στην καρδιά του Αγίου όρους.

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΑΡΑΚΟΣ 
Φαρμακείο Αγίου Όρους
Καρυές Αγίου Όρους
T.K. 63086 Ελλάδα
Τηλέφωνο: 2377041433










2 σχόλια:

  1. Μέγιστη η κοινωνική προσφορά του κ. Μπαράκου στη τοπική κοινωνία του Μοναστηρακίου. Ιδιαίτερα στα παιδιά, που υποστήριζε συνέχεια με ίδια έξοδα. Το πρώτο χωριό με ελεύθερο διαδίκτυο, αίθουσα πληροφορικής, μεταφορά μαθητών σε φροντιστήρια στη Βόνιτσα Λευκάδα, υποστήριξη της τοπικής ομάδας, συντήρηση λειτουργία των σχολείων και άλλα πολλά. Ποια ήταν η αιτία να φύγει ; Πόσο λείπει σήμερα από το Μοναστηράκι ;Να είσαι καλά εκεί που βρίσκεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάζοντας το παρόν άρθρο σας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί γνώρισα τον κ.Σπύρο Μπαράκο από τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησής μου, με τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.
    Ομολογώ ότι μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η σεμνότητα αυτού του ανθρώπου, οι πρωτοποριακές του ιδέες και η μεγάλη ανιδιοτελή προσφορά του, στον τόπο μας !
    Εύχομαι από ψυχής, να ευοδωθούν όλοι οι προσωπικοί του στόχοι και επιθυμίες, και να περνάει καλά εκεί….στ’ αγνάντεμα του Θεού..
    Θεόδωρος Χολής
    cholis@otenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο