Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Πολύ όμορφη η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Κυριαζή: "Εις τη σκιά της Ομίχλης" στην Αθήνα





        Χθες Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015, στη Στοά του Βιβλίου, στην Αθήνα, η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία σε συνεργασία με την Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου και Τέχνης πραγματοποίησαν εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου του  Αλέξανδρου Κυριαζή με τίτλο ''Εις τη σκιά της Ομίχλης''.
      Το βιβλίο περιλαμβάνει αφηγήσεις κάποιων στιγμών της ζωής του συγγραφέα, από την Μπαμπίνη Ξηρομέρου και είναι μια κατάθεση αναμνήσεων και γεγονότων που εκτυλίσσονται στο πλαίσιο του πολυτάραχου αιώνα μας. 
     Η αφήγηση του συγγραφέα Αλέξανδρου Κυριαζή είναι περιεκτική και ταυτόχρονα αναλυτική, επιτυγχάνοντας έτσι μια ισορροπία, όπου χρειάζεται, χωρίς να κουράζει τον αναγνώστη, καθιστώντας το βιβλίο πολύτιμη λογοτεχνική μαρτυρία για εποχές δύσκολες με επίκεντρο την Μπαμπίνη και τα γύρω χωριά. Ένα βιβλίο που είναι ταυτόχρονα βιογραφία, μαρτυρία και ταξίδι αναζήτησης.............

 
      Την εκδήλωση συντόνισε ο καθηγητής Πανεπιστημίου Παναγιώτης Κοντός και ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Αντιδήμαρχο και πρόεδρο του ΝΠΔΔ του Δήμου Ξηρομέρου Βασίλη Μουρκούση, από τον Αντιπρόεδρο της Ξηρομερίτικης Εταιρεία Λόγου και Τέχνης Γιώργο Κουβέλη και από το μέλος του συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης Έφη Μασσαλή.
      Τον λόγο πήραν μετά και μίλησαν για  το βιβλίο οι εισηγητές: Νίκος Μακρής, Δρ. Φιλοσοφίας και Συγγραφέας και ο Άγγελος Συρίγος, Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου τονίζοντας ότι ο  λόγος του συγγραφέα είναι καθαρός και ειλικρινής, μιας έντονης διαδρομής σε μια δύσκολη εποχή, γεμάτης αγώνες και προσπάθειες για ένα καλύτερο αύριο.
        Φανερά συγκινημένος, ο συγγραφέας ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους και τους συντελεστές της εκδήλωσης για την αγάπη και το ενδιαφέρον που επέδειξαν για το νέο του βιβλίο και τα τιμητικά τους λόγια.
        Επόμενος σταθμός του βιβλίου μετά την Αθήνα, θα είναι τον Αύγουστο στην Μπαμπίνη. 

       Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι: ο πρωθιερέας του Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά πάτερ-Πόπης Βασίλειος, ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Ξηρομέρου Βασίλης Μουρκούσης, ο δημοσιογράφος και Π. Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, ο π. πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ Πάνος Τρυφιάτης, η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Αθηνών Δήμητρα θεοφανοπούλου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών Δημήτρης Στεργίου, από το Τοπικό συμβούλιο Μπαμπίνης ο Αλέκος Παλιούρας, ο σκηνοθέτης Τάκης Μπαμπούρης, οι εκπαιδευτικοί Χρήστος Μούρκας,  Γιάννης Μασσαλής, Γιώργος Μπαρμπαρούσης, Ελένη Ζαρκαδούλα, Γιώργος Τσακαλογιάννης, Γιάννης Γερογιάννης και Γλυκερία Αποστολάκη.
      Ήταν εκεί από Συλλόγους: τα μέλη της ΞΕΛΟΤ Χρήστος Γαζέτας, Τσέλιος Γιώργος, Γιώργος Κουβέλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αθήναις Βονιτσάνων Διονύσης Χόρτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχοντοχωρίου Πάρις Σιδεράς, από το σύλλογο Στρογυλοβουνιωτών η Πρόεδρος Πηγή Χαντζή, από την Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία ο Βασίλης Μπουρνάζος, από το σύλλογο Αστακιωτών ο Πρόεδρος Γεώργιος Μπόνης, ο Π. Πρόεδρος συλλόγου Κατούνας Βαγγέλης Κουτιβής, από το σύλλογο Θυρρείου το μέλος Σώζου Ελευθερία, από το Σύλλογο Μπαμπίνης: το μέλος του συμβουλίου Έφη Μασσαλή, ο Π. Πρόεδρος Σπύρος Μπενέκος και το μέλος Νίκος Γατσής, από το σύλλογο Γουριάς η Αννα Σταμουλακάτου, ο Πρόεδρος του Μίλωνα Δημήτρης Ράπτης, ο Πρόεδρος του περιβαλλοντολογικού συλλόγου Χρυσοβίτσας Γεράσιμος Ζορμπάς, κ.α.

















































 





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο