Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Φεύγουν εντός των ημερών για Πάλαιρο τα σκουπίδια Ολυμπίας

        Θέμα χρόνου είναι πια, μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής δημοπρασίας για τη μεταφορά των απορριμμάτων από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στον ΧΥΤΑ Παλαίρου στη Βόνιτσα. Μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρία «ΠΕΡΜΕ Α.Ε» και πολύ σύντομα - πιθανότατα Δευτέρα ή Τρίτη - να ξεκινήσει η αποκομιδή και σταδιακή απομάκρυνσή τους.
     Η απόφαση για τη μεταφορά 1.000 τόνων απορριμμάτων, που εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκονται σωρευμένα σε κεντρικά σημεία και δρόμους όλων των χωριών του δήμου, δίνει πραγματική «ανάσα» στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, αφού υπολογίζεται ότι η παραπάνω ποσότητα αρκεί για να απομακρυνθούν τα σκουπίδια που βρίσκονται στο δρόμο και να καλυφθούν οι ανάγκες του δήμου για χρονικό διάστημα 2 περίπου μηνών, όπως εξήγησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιώργος Γεωργακόπουλος. Μέχρι τότε, εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες για την έναρξη της δεματοποίησης, με τη συνεργασία του Δήμου Ήλιδας.....



      Χθες το πρωί έγινε η αποσφράγιση των τεσσάρων προσφορών που είχαν καταθέσει τέσσερις εταιρίες, παρουσία των εκπροσώπων τους και με την εξέταση των δικαιολογητικών και συνυπολογίζοντας τις προσφορές, μειοδότησε η εταιρία «ΠΕΡΜΕ Α.Ε». 
     Με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών για την κατακύρωση της απόφασης και την υπογραφή του συμφωνητικού, θα αρχίσει η διαδικασία αποκομιδής. «…οι διαδικασίες αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα ή Τρίτη, οπότε είναι πολύ πιθανόν μέχρι τότε να έχει αρχίσει η αποκομιδή και η απόθεσή τους μέσα στα ειδικά κοντέινερ για να ξεκινήσει η μεταφορά τους στο Πάλαιρο», λέει ο κ. Γεωργακόπουλος. Η διαδικασία αποκομιδής θα ξεκινήσει από την Αρχαία Ολυμπία - λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας τουριστών - και τις έδρες των υπολοίπων τριών δημοτικών ενοτήτων και θα συνεχιστεί στα χωριά όπως πραγματοποιείται η γραμμή των δρομολογίων αποκομιδής.

Ν.Σ.
http://www.patrisnews.com/

9 σχόλια:

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΤΣΑΚΑΛΗ ΣΤΑΧΤΙΑΡΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ.
    ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ;ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ;ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
    ΚΥΡΙΕ ΤΣΑΚΑΛΗ ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΑΛΙ;ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ.
    ΚΥΡΙΕ ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΕ ΤΙ ΛΕΤΕ;ΚΥΡΙΟΙ ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΙΤΣΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ.ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ.ΙΔΩΜΕΝ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περαστικά σας....πάρτε τον καθαρό αέρα που θελατε και ψηφισατε....ως εκεί φτάνει ή νοημοσύνη σας....τα σκουπίδια με τα σκουπίδια.... Καλά να παθετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πήγαινε να ξέθαψεις το Σολδάτο φιλε 2:45 άσε ρε όλοι αυτοί έχουν πεθάνει πολιτικά ...κ αυτος καλα σου σας έριξε το βιολογικό μέσα στη θάλασσα ...μην ακούς τίποτα μεγαλε καρυ προχωρά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν λέω οτι είναι σωστό η μεταφορά των σκουπιδιών στην Πάλαιρο..Αλλά όχι πως με τον Σολδάτο δεν τα είχαμε.. Αυτός ήταν αντιδήμαρχος όταν πήραν την απόφαση να γίνουν τα χυτά..Αφού επιτρέψαμε να γίνουν ας τα μοσχομυρίσουμε τώρα...Όλοι για τον Βίτσα λέτε αλλά αν κατέβαινε για Δήμαρχος δεν θα τον στηρίζατε... Ερχόμαστε όμως στις επόμενες..Ανεξάρτητος Ζαβερδιανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΣΥ Σολδάτοπουλο ξέρουμε ποιος εισαι που κάθεσαι στο καραφλό και πίνεις μπυρες ...καλα κάνανε και πήραν τα σκουπίδια αφού δεν μιλάει ο θυμιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε όχι και δεν γινεται αντιπολίτευση φιλε χαμός έγινε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και από φερεντινο και από Γεροκωστοπουλο,και από κασολα δεν παρακολουθείς καλα φαίνεται !αντε αρκετά γιατι συνέχεια με την Ζαβερτα ασχολείται όλος ο Δήμος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μιλάνε και τα τσιράκια του Ντοφαλου,αυτά που τους μαθανε να μισούν ότι είναι μπλε και να στηρίζουν το παλιό καλό ΠΑΣΟΚ.Πάλι αυταπάτες έχετε αυτοο δεν πιστεύουν πουθενά μόνο το χρημα τους νοιάζει και το ξέρετε καλά γιατί και εσείς απο κει φτιαχτήκατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντί να βρούμε όλοι μαζί το ειναι καλό για τον δήμο μας ο Αντιδήμαρχος Παλαιρου,έφτιαξε το δικό του γραφείο τύπου,να απαντά στα σχόλια του κάθε blog που τον θίγουν.Πάντα μέσα απο την ανωνυμία τους πάντως.Δεν τους παρεξηγούμε αυτό Είναι το επίπεδο τους ,μέχρι εκεί φτάνουν.Υπομονή θα περάσει και αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο αντιδήμαρχος της Παλαιρου ειναι αγράμματος άνθρωπος ούτε το γυμνάσιο δεν εχει τελειώσει το ίδιο και ο δήμαρχος !τι να περιμένεις απο αμόρφωτο κόσμο;;;αλλα οι αλλοι οι νέοι και οι μορφωμένοι τι κάνουνε ;υποβαθμίζουν την περιοχή τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο