Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΑΘΗΝΑ: Κατάμεστη η αίθουσα στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για την Ακακία Κορδόση





      Στην κατάμεστη αίθουσα του Λόγου και τέχνης στη "Στοά του Βιβλίου" στην Αθήνα, ζωντάνεψαν μνήμες από την εκλεκτή Μεσολογγίτισσα, διακεκριμένη συγγραφέα και λειτουργό της παιδείας Ακακία Κορδόση.
      Μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ Σάββατο 6 Ιουνίου 2015,  η εκδήλωση μνήμης και τιμής για την Ακακία Κορδόση, που διοργάνωσε η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία. 
     Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από την πολύ καλή προσέλευση στην οποία παρευρέθηκαν άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, βουλευτές, συγγραφείς, πανεπιστημιακοί, Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων κ.α. οι οποίοι ήταν όλοι εκεί για να τιμήσουν την μνήμη της Ακακίας Κορδόση..........

ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ....



     Την εκδήλωση συντόνιζε ο Παναγιώτης Κοντός, καθηγητής Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας (ΑΙ.ΠΟ.Ε) και  στη συγκινητική και νοσταλγική εκδήλωση οι ομιλητές παρουσίασαν στο κοινό πολλές πτυχές της ζωής και του έργου του της Ακακίας Κορδόση και εξήραν σημαντικά στοιχεία της προσωπικότητός της.

 Χαιρετισμούς απηύθυναν οι: Έρη Σταυροπούλου, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας και πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και ο Γεώργιος Αντύπας, πρόεδρος του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής "Ο Άγιος Συμεών".
    Οι Ομιλητές τόνισαν ότι η Ακακία Κορδόση υπήρξε μια χαρισματική προσωπικότητα, μια αυθεντική Μεσολογγίτισσα και η συμβολή της στον πολιτισμό, τα γράμματα και την διάσωση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πατρίδας μας, είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη  που μας άφησε  «φεύγοντας».
Μίλησαν οι: 
-Ελένη Πολίτου - Μαρμαρινού, Ομότ. Καθηγήτρια Τμήματος Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α.
-Χρυσούλα Σπυρέλη, δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας, Σχολική Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας
-Νίκος Αντωνάτος, ποιητής
-Γεώργιος Γεωργόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός
-Βασίλης Κατσαρός, Ομότ. Καθηγητής Φιλοσοφικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
        Τελευταίος πήρε το λόγο ο  αδελφό της Νίκος Κορδόσης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τους παρισταμένους και τόνισε  ότι η Ακακία Κορδόση θα ζει στη σκέψη μας μέσα από τα βιβλία της, τις συγκινήσεις και τα νοήματα  που μας έχει προσφέρει. 

    Ήταν εκεί για να τιμήσουν τη μνήμη της βραβευμένης συγγραφέας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οι: Ο Μεσολογγίτης Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς, οι πρώην βουλευτές: Παναγιώτης Δελημήτσος και Αριστοτέλης Μιμμής, ο π. αντιπροέδρος της Βουλής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κρητικός, κ.α.



































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο