Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Πρώτο πρόστιμο σε πρατήριο υγραερίου στο Αγρίνιο

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας  Αιτωλ/νίας προχώρησε στην επιβολή προστίμου πέντε χιλιάδων ευρώ  σε πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται στην εθνική οδό στο Αγρίνιο, αφού σύμφωνα με την σχετική έκθεση ελέγχου των ελεγκτών της  Υπηρεσίας, σε έλεγχο στο προαναφερόμενο Π.Υ.Κ διαπιστώθηκε ότι ο διανομέας (dispensers) υγραερίου δεν είχε σφραγισμένη την διάταξη ρύθμισης της ποσότητας του (ογκομετρητή)όπως προβλέπεται από την αντίστοιχη έγκριση τύπου από την δ/νση μετρολογίας της Γ.Γ.εμπορίου .Έγινε παράβαση του άρθρου 105παρ.1τηνA2- 718/2014....
 
Να σημειωθεί πως πρόκειται για το πρώτο πρόστιμο που επιβάλλεται σε πρατήριο υγραερίου στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες η αρμοδία υπηρεσία έχει προμηθευτεί υπερσύγχρονο μηχάνημα για τους ελέγχους στους διανομείς υγραερίου και ήδη υπάρχουν και τα πρώτα αποτελέσματα.
Ακόμη  με άλλη απόφαση, επιβλήθηκε επεβλήθη πρόστιμο χιλίων ευρώ  στον ιδιοκτήτη ειχείρησης σνακ – μπαρ στο Μεσολόγγι  επειδή  βρέθηκε να μην τηρεί ως όφειλε τιμοκαταλόγους, όπως ορίζει το άρθρο 90παρ.1 της Α2-718/2014.
Δηλαδή  έγινε παράβαση του συγκεκριμένου άρθρου και επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο  με το άρθρο 90παρ 4 της Α2-718-ΦΕΚ 2090/Β/31-7-2014  «Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.ΠΥ.)»                                            
Δείτε αναλυτικά τις αποφάσεις ΕΔΩ
 agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο