Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΑΓΡΙΝΙΟ: Ζουν με αρουραίους και φίδια κοντά στο κέντρο (φωτο)


Κάτοικος γειτονιάς του Αγρίνιου εμφανίστηκε  σε δημοτική υπηρεσία με φίδι σε σακούλα!

  Δίπλα σε μια αληθινή… ζούγκλα, με πλούσιο ζωικό βασίλειο που δεν συναντάς και εύκολα σε μια πόλη, είναι υποχρεωμένοι να ζουν δεκάδες κάτοικοι γειτονιάς του Αγρινίου, πολύ κοντά στην πλατεία Εθνικής Ενότητας (Καραπανέϊκα).
      Πρόκειται για το τμήμα της οδού Κάλβου μέχρι την οδό Εθνικής Αντιστάσεως και ένα κομμάτι ακάλυπτου χώρου που προορίζεται για να ανοίξει δρόμος κάθετος στην Εθνικής Αντιστάσεως. Η διάνοιξη όμως δεν έχει γίνει και το σημείο αυτό σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων κυρίως της οδού Αγράφων που τεμνει κάθετα την Κάλβου δεν έχει καθαριστεί ποτέ, με αποτέλεσμα να θυμίζει περισσότερο… ζούγκλα και να φιλοξενει μεγάλους αριθμούς τρωκτικών, φιδιών κλπ............



      Παράλληλα όπως επισημαίνουν κάτοικοι που από πέρυσι έρχονται σε επαφή με τον δήμο Αγρίνιο κλπ, δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη για το εάν πρόκειται για έκταση που ανήκει στον δήμο, ή ανήκει ακόμη σε ιδιώτες. Το πιθανότερο πάντως είναι το δεύτερο. Να πρόκειται δηλαδή για ιδιωτική περιουσία που δεν έχει ακόμη απαλλοτριωθεί.

   Περίοικοι μεταφέρουν απίθανες σκηνές, με αρουραίους να κάνουν βόλτες μέσα στις οικίες τους, φάκες να μπαίνουν σε παράταξη για να μην επιτραπεί η είσοδος των τρωκτικών και φίδια να έρπονται στις αυλές, στο δρόμο, ακόμη και πάνω σε αυτοκίνητα!
      Πριν από λίγες μέρες μάλιστα, κάτοικος της περιοχής, αφού σκότωσε φίδι, το έβαλε σε σακούλα και το παρουσίασε σε υπηρεσία του δήμου, μήπως και πείσει τους αρμοδίους να κάνουν κάτι… Περιττό να ειπωθεί τι σκηνές ακολούθησαν…

    Όπως δηλώνουν περίοικοι που επικοινώνησαν με το «Γ», εδώ και ενάμιση χρόνο επιχειρούν να βγάλουν μια άκρη απευθυνόμενοι στην Πυροσβεστική, τις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής και στον δήμο Αγρίνιου, χωρίς να έχουν προς το παρόν σαφή απάντηση. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για ιδιοκτησία όπου οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να βρεθούν κι έτσι ο χώρος έχει μείνει ακαθάριστος και αποτελεί πλέον μια μόνιμη εστία μόλυνσης για την περιοχή.
     Όπως τονίζουν, αφοί υπάρχει αυτό το αδιέξοδο, οι υπηρεσίες καλούνται όχι μόνον να επιβάλλουν τα νόμιμα πρόστιμα, αλλά παράλληλα να αναλάβουν οι ίδιες το έργο του καθαρισμού του σημείου, όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος.

http://www.agriniopress.gr/
Aπό την εφημερίδα Γεγονός

epi-agrafa-geitonia5
epi-fidia-agrinio1
 
 
epi-agrafa-geitonia3
epi-agrafa-geitonia8
epi-agrafa-geitonia1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο