Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Δήλωση Θ. Κουτσουπιά για το πανεπιστήμιο

Με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Για μια ακόμη φορά γινόμαστε θεατές στο ίδιο κακόγουστο έργο. Αρνούμαστε, όμως, να γίνουμε κομπάρσοι και χειροκροτητές σε αυτή την άθλια παράσταση, που ευθέως υπονομεύει το μέλλον της πόλης και του νομού μας. Η μεθοδευόμενη απομάκρυνση των Τμημάτων απ’ το Αγρίνιο πρέπει να αναχαιτιστεί. Και οριστικά να σταματήσει κάθε τέτοιο σενάριο......
Οφείλουν άπαντες να καταλάβουν επιτέλους ότι το Αγρίνιο και η Αιτωλοακαρνανία είναι μέρος της ελληνικής επικράτειας και δικαιούνται ισότιμης μεταχείρισης. Υπενθυμίζουμε την από μηνών πρωτοβουλία της Ένωσης Αγρινίου, που στηρίχθηκε απ’ το Δήμο Αγρινίου και την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, για τη δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου στη θέση του πρώην Καπνικού Σταθμού. Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε. Και μετά την κατάργηση κάθε εκπαιδευτικής δομής σε σχέση με την αγροτική παραγωγή, σε ένα νομό που τίποτε άλλο δεν έχει απομείνει, είναι μόνο τα Τμήματα αυτά, που με τον αγροπεριβαλλοντικό τους προσανατολισμό, μπορούν να εγγυηθούν κατευθύνσεις που ο τόπος έχει ανάγκη. Εμείς, ως Ένωση Αγρινίου έχουμε τη θετική εμπειρία της συνεργασίας με το πανεπιστήμιό μας, σε μια σειρά από ερευνητικά προγράμματα. Και ως εκ τούτου γνωρίζουμε καλά την ουσιαστική σημασία της εδώ παραμονής και λειτουργίας των Τμημάτων. Προσωπικά, θεωρώ αδιανόητο να επιτραπεί η απομάκρυνσή τους. Και εκτιμώ πως το σύνολο των πολιτών και των φορέων θα κάνουμε ότι χρειαστεί, για να τελειώσει οριστικά αυτή η συζήτηση και με ψυχραιμία να συζητήσουμε ακολούθως για το τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να ενισχύσουμε την ακαδημαϊκή παρουσία και έρευνα στην Αιτωλοακαρνανία. Ελπίζω ότι στην αυριανή σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, θα πρυτανεύσει η ομοψυχία και η λογική. Και αναμένω ξεκάθαρες θέσεις απ’ το σύνολο των φορέων και δη από εκείνους που με τον κυρίαρχο θεσμικό τους ρόλο μπορούν να συμβάλουν σ’ αυτή την προσπάθεια. Στο θέμα του πανεπιστημίου δεν χωράνε ούτε μισόλογα ούτε υπεκφυγές».
e-ea.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο