Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Εκδρομή πραγματοποίησαν τα δημοτικά Σχολεία Χρυσοβίτσας και Μπαμπίνης σε Πάργα και Πρέβεζα



Κείμενο-Εικόνες: Τζένη Παπαδημητρίου

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΑ: 2 - 6 - 2015 

      Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε η ετήσια σχολική εκδρομή των μαθητών του Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου και ως είθισται και την συμμετοχή των κατοίκων του χωριού. Το πρόγραμμα της εκδρομής : Αναχώρηση από το σχολείο το πρωί και καθ'οδον προστέθηκε και το Δημοτικό σχολείο Μπαμπίνης.
      Πρώτη στάση στο χωριό Μεσοποταμος όπου στην κορυφή του λόφου βρίσκεται το ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ ΤΟΥ ΑΧΕΡΟΝΤΑ. Εκεί εσμιγε ο ποταμός Αχερων με τον Κωκυτο και τον Πυριφλεγεθοντα στις Βορειοδυτικες όχθες της Αχερουσιας Λίμνης η οποία αποτελούσε την είσοδο του κόσμου των ψυχών..........

 
      Μετά την ξενάγηση από την δασκάλα για την ιστορία του ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟΥ συνεχίσαμε την εκδρομή με τελικό προορισμό την πανέμορφη Πάργα. Είναι κτισμενη αμφιθεατρικα και έχει θέα στο κόλπο της Πάργας με κέντρο αυτού το Νησάκι της Παναγίας. Είναι Τουριστικό κέντρο με πολλούς επισκέπτες όλο το χρόνο. Στο νησάκι της Παναγιας είναι κτισμένο εκκλησάκι αφιερωμένο στην ΠΑΝΑΓΙΑ απ' όπου πήρε και τ' όνομά της. 
      Η Πάργα είναι χτισμένη στις παρυφές του Ενετικου Κάστρο το οποίο επισκεφθηκαμε και ξεναγηθηκαμε για την ιστορία του. Συνεχίζοντας την εκδρομή νοτιως της Πάργας και με προορισμό την Πρέβεζα περάσαμε την Αρχαία ΝΙΚΟΠΟΛΗ όπου θαυμασαμε το μεγαλοπρεπη Κάστρο της καταλήξαμε στην Πρέβεζα. 
       Αφού έγινε η ξενάγηση από την αρχηγό - Δασκάλα για την ιστορία του τόπου και αφού θαυμασαμε τα ωραία κτήρια που υπάρχουν όπως: ΤΟ ΕΝΕΤΙΚΟ ΡΟΛΟΙ, ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ, ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Αφού ξεκουραστηκαμε στις πολλές καφετέριες που υπάρχουν στην απέραντη παραλία της πήραμε το δρόμο της επιστροφής μέσω της υποθαλασσιας Σηραγγας Πρέβεζας - Ακτιου Βονιτσης καταληγοντας στην αφετηρία από όπου ξεκινήσαμε δηλ. στο χωριό μας. 
     Θέλω να ευχαριστήσω και να δώσω πολλά συγχαρητήρια στις Δασκαλες του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου για την Άρτια διοργάνωση της εκδρομής και ξενάγηση αυτής καθώς και στους μαθητές, συνοδους των παιδιών και στους συγχωριανους που συμμετείχαν στην εκδρομή πολλά συγχαρητήρια για την άψογη συμπεριφορά τους. 
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο