Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΑΓΡΙΝΙΟ: Ένας εναντίον σαράντα σε αγώνα σκάκι στην πλατεία Δημοκρατίας (φωτο)


       Μία πρωτότυπη σκακιστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης του Αγρινίου. Το σκακιστικό τμήμα της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου διοργάνωσε σιμουλτανέ στην κεντρική πλατεία Αγρινίου την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 στης 18:45 το απόγευμα.
       Ο γνωστός γκραν-μετρ Γιάννης Νικολαΐδης (πρωταθλητής Ελλάδος στο γρήγορο σκάκι 2015, βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας) αντιμετώπισε ταυτόχρονα  40 σκακιστές σε 40 σκακιέρες. Οι σαράντα αντίπαλοι του Γ. Νικολαϊδη ήταν μέλη της σκακιστικού τμήματος της ΓΕΑ......



   Η εκδήλωση αυτή ήταν μία πρωτοβουλία του σκακιστικού συλλόγου της Γ.Ε.Α. με σκοπό  την ανάδειξη του πιο πνευματικού αθλήματος στον κόσμο.
     «Σήμερα κάνουμε μια προσπάθεια ώστε η πόλη μας και ιδιαίτερα τα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το σκάκι και να γίνει γνωστό στην πόλη ότι υπάρχει αυτή η δραστηριότητα και εδώ», δηλώνει στο agriniopress.gr η κα Βάσω Κούτσικου, έφορος στο σκακιστικό τμήμα της Γ.Ε.Α.
     «Θα είμαι ευτυχής αν έστω και ένας σήμερα ισοφαρίσει. Αν συμβεί αυτό σημαίνει ότι το σκακιστικό επίπεδο στην πόλη μας είναι υψηλό», σχολίασε ο κ. Μπάμπης Τζότζολης, προπονητής στη σκακιστική ακαδημία της ΓΕΑ, που εξήγησε ότι οι 40 συμμετέχοντες είναι στην πλειοψηφία τους μέλη της σκακιστικής ακαδημίας. 
    Στον σκακιστικό αγώνα έλαβαν μέρος σκακιστές από 7 έως …70 ετών.  

http://www.agriniopress.gr/

pol-simoultane-plateia2pol-simoultane-plateia3
pol-simoultane-plateia4
pol-simoultane-plateia5pol-simoultane-plateia6pol-simoultane-plateia7pol-simoultane-plateia8pol-simoultane-plateia10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο