Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Νησί στο σύμπλεγμα των Εχινάδων σκέφτονται να αγοράσουν ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί


      Ένα ελληνικό νησί σκέφτονται να αγοράσουν ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί, για να περνούν εκεί τις διακοπές τους με τα έξι παιδιά τους, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Washington Post. Σύμφωνα με την αμερικάνικη εφημερίδα, το λαμπερό ζευγάρι του Χόλιγουντ ενδιαφέρεται συγκεκριμένα για το νησάκι της Γαίας, που βρίσκεται στο Ιόνιο και κοστίζει περίπου 4,2 εκατομμύρια ευρώ.
       «Η Αντζελίνα το ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα. Θα χρειαστεί αρκετή δουλειά, αλλά με αυτήν την τιμή δεν θα έχουν πρόβλημα να χτίσουν το σπίτι των ονείρων τους», είπε στο αμερικάνικο περιοδικό OK! μία πηγή κοντά στο ζευγάρι.                  Πρόσθεσε μάλιστα ότι τώρα τα έξι παιδιά του διάσημου ζευγαριού θα μπορούν να περνούν ξέγνοιαστα τις διακοπές τους, χωρίς να ανησυχούν για τους paparazzi. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Μπραντζελίνα αποφάσισαν πρόσφατα να πουλήσουν το σπίτι τους στη Νέα Ορλεάνη στην τιμή των 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ίσως με σκοπό να χρηματοδοτήσουν τη νέα τους αγορά. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Private Islands Online, η πανέμορφη Γαία που ανήκει στις Εχινάδες νήσους στο Ιόνιο και έχει έκταση 174.000 τετρ. μέτρα συνοδεύεται από άδεια για την ανέγερση έξι οικοδομημάτων, ενώ τα νερά της είναι ιδανικά για θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα, ψάρεμα και κολύμπι......



Αν και το νησί που παρουσιάζεται στις φωτογραφίες του μεσιτικού γραφείου είναι βέβαια πραγματικό, εν τούτοις όσο κι αν ψάξει κανείς μεταξύ των νησιών που αποτελούν το σύμπλεγμα των Εχινάδων Νήσων στο κεντρικό Ιόνιο πέλαγος (έξω από τις εκβολές του Αχελώου, μεταξύ Ιθάκης και Αιτωλοακαρνανίας), δεν θα βρει κανένα με το όνομα «Γαία». 
       Αντίθετα, το συγκεκριμένο νησί λέγεται «Βρώμονας» και σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει η Wikipedia «η νησίδα έχει έκταση 1,047 τ.χλμ. και είναι ακατοίκητη. Διοικητικά ανήκει στον δήμο Ιθάκης». 
       Υπενθυμίζεται ακόμα πως στο συγκεκριμένο σύμπλεγμα νησιών, στις Εχινάδες, ανήκει και το νησί Οξιά, που αγόρασε πρόσφατα ο Εμίρης του Κατάρ, με σκοπό να το μετατρέψει σε art island (νησί της Τέχνης), όπως υποστηρίζουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

πηγή : protothema.gr
http://www.agrinioculture.gr/

2 σχόλια:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο