Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Δήμου Ξηρομέρου κ. Χρήστου Κολοβού, για την απόλυση των δεκατριών εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς.

Του κ. Χρήστου Κολοβού.
Ταξίαρχος ε.α - Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου. 
Συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση του ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS. Είμαι πολύτεκνος και δύο μεγάλα τέκνα μου είναι άνεργα. Οικονομολόγος και Νηπιαγωγός. Με τον πενιχρό μισθό μου τα φέρνω πέρα πάρα πολύ δύσκολα, μη έχοντας άλλους οικονομικούς πόρους. Θα μπορούσα να σκεφτώ στη λογική ότι και η κόρη μου η νηπιαγωγός έχει μία ελπίδα να προσληφθεί στους παιδικούς του Δήμου μας εάν και εφόσον τελικά περάσει η απόφαση του Νομικού Προσώπου για νέες συμβάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο. Όμως ήθελα να πω ότι έχω κάνει ξεκάθαρη δήλωση σε παλαιότερη παρέμβασή μου εδώ μέσα και εκτίμηση το πως θα κινηθεί ή πρέπει να κινηθεί η μείζονα αντιπολίτευση στο μεγάλο αυτό ζήτημα.....
Πιστεύω ότι η κα Σαμαρά, ως αρχηγός, θα συγκαλέσει σύντομα σύσκεψη για το θέμα αυτό, διότι δεν μπορούμε να κινούμαστε μόνοι μας για τέτοιας φύσης ζητήματα και θα αποφασισθούν συντεταγμένα και συντονισμένα οι ενέργειές μας.
Επιπλέον παρατηρώ ότι οι προς απόλυση εργαζόμενοι δεν έχουν έρθει σε κάποια επαφή (ομιλώ τουλάχιστον για τον εαυτό μου) με αιρετούς του Δήμου ή κάποια παράσταση στο Δημαρχείο και σε κάποιο Δημοτικό Συμβούλιο.
Εγώ τουλάχιστον ούτε είχα ποτέ, ούτε έχω σήμερα κάποια επαφή με τους προς απόλυση εργαζόμενους και δεν γνωρίζω και ποιοι είναι. Δεν γνωρίζω λόγω μη πληροφόρησης εάν υπήρξαν μέχρι τώρα επαφές με τους αρχηγούς ή άλλους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μου ή των άλλων της αντιπολιτεύσεως.
Η δήλωσή μου ήταν: «Στο ζήτημα των εργαζόμενων δηλώνω ότι είμαι κάθετα αντίθετος και αυτό περί περίεργης σιωπής το γυρνάω πίσω. Η πλειοψηφία αποφασίζει και η αντιπολίτευση ελέγχει και αντιδρά με κάθε τρόπο εκ του ρόλου της. Ο λαός μας κρίνει όπως και θα κρίνει και αυτή την απόφαση εάν στο τέλος υλοποιηθεί. Η παράταξη που ανήκω έχει την αρχηγό της που καθορίζει το γενικό αλλά και ειδικό πλαίσιο ενεργειών για κάθε σοβαρό ζήτημα. Οι επόμενες κινήσεις της παράταξης για το ζήτημα αυτό, θα καθορισθούν μετά και επαφές με τους απολυόμενους και αναμένοντας τη προκήρυξη του Νομικού Προσώπου.
Πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι κατά της απόφασης αυτής. Δεν είναι παράνομη η απόφαση, αλλά είναι της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής. Μπορούσαν και θα έπρεπε να ανανεωθούν όπως με τη «Βοήθεια στο σπίτι». (Αν θέλεις να μιλήσουμε, ή να προτείνεις κάτι, βεβαίως και μετά χαράς. Και τηλέφωνα υπάρχουν και θα είμαι και στην επομένη συνεδρίαση του Δ.Σ στον Αστακό να έρθεις ή να έρθετε να συζητήσουμε.)»
mytikaspress.


5 σχόλια:

  1. Η ανανέωση των συμβάσεων χωρίς αξιολόγηση του έργου τους δείχνει αδιαφορία και στο παραγόμενο έργο αλλά κυρίως για την υγειή ανάπτυξη των παιδιών. Γι αυτό λοιπόν, υποβολή αιτήσεων, αξιολόγηση του έργου των παλιών, συμμετοχή και των γονιών στη διαδικασία πρόσληψης ( έστω και ατυπη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟΣ!!

    ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λογικά πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση κάθε χρόνο. Χλωμό το βλέπω για τους γονείς,να ισχύσει αυτό, διότι με την ίδια λογική θα αξιολογείται όλη η Ελλάδα και μάλιστα κάθε μέρα σχεδόν σε δασκάλους, καθηγητές, νηπιαγωγούς, που ασχολούνται με παιδιά και είναι δεκάδες χιλιάδες.Και εκεί υπάρχει η προβλεπόμενη ετήσια αξιολόγηση από τους προιστάμενους κλπ. Μακάρι όμως να ίσχυε, δεν ειναι ασχημη ιδέα, αλλα και πάλι ως αντίλογο νομίζω ότι υπάρχει και η υποκειμενικότητα αντίληψης των γονέων, καθώς και η ασφαλής κριτική τους και γνωσιακή ικανότητα γιαυτό όπου απαιτείται. Χρήστος Κολοβός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΑ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ,ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ πχ. ΤΑΜΕΙΕΣ , ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ κλπ.
    ΜΟΝΟ ΠΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΝ.
    ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω όοτι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι γονείς θα είχαν την ικανότητα να εκφράσουν αποφάσεις για το συμφέρον των παιδιών τους, που είναι το ζητούμενο. Πως αλλοιώς μπορεί να συμμετάσχει η κοινωνία στις εξελίξεις και τις αποφάσεις που την αφορούν ; Ας έχουν υπόψιν οι βιαστικοί επικριτές , το τρόπο που λειτουργούσε η Αθηναϊκή Δημοκρατία αλλά και ο τρόπος λήψης αποφάσεων στηη Σπάρτη. Ομοίως, μια ανάλογη πρόταση για τη πρόσληψη καθηγητών στα σχολεία τοου Στεφ Μάνου (1992 περίπου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο