Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ιωάννινα: Η αυτοθυσία του ναυαγοσώστη Παναγιώτη Φραγκογιάννη από την Κανδήλα έσωσε από πνιγμό 8χρονο αγοράκι σε πισίνα!

      Τη  ζωή του σε έναν ηρωικό ναυαγοσώστη από την Κανδήλα Ξηρομέρου, τον Παναγιώτη Φραγκογιάννη του Δημητρίου και της Ευαγγελίας, χρωστά ένα 8χρονο αγοράκι που κινδύνευσε να πνιγεί -άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες- σε πισίνα, στο παραλίμνιο ψυχαγωγικό πάρκο Ιωαννίνων.
       Το περιστατικό συνέβη πριν λίγες μέρες και το EPIRUS-TV γράφει για τον ήρωα 26 χρονο ναυαγοσώστη από την Κανδήλα: 

Από πνιγμό γλίτωσε ένα μικρό αγοράκι στο παραλίμνιο ψυχαγωγικό πάρκο Ιωαννίνων. 
         Εκεί κολυμπούσε ο μικρός όταν ξαφνικά ο ναυαγοσώστης διαπίστωσε πως κάτι δεν πήγαινε καλά με το παιδί.
       Άμεσα βούτηξε και έβγαλε έξω τον 8χρονο, που είχε χάσει τις αισθήσεις του, και με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης κατάφερε και επανέφερε το παιδί, δίνοντάς του τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ. 
      Στο σημείο κλήθηκε και έφτασε  σε ελάχιστα λεπτά Κινητή Μονάδα ,ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και 2 γιατροί ενώ για τις πρώτες βοήθειες κατέφθασε και μηχανή του ΕΚΑΒ 
      "Αν δεν υπήρχε ο ναυαγοσώστης για τις πρώτες βοήθεις το παιδί  δεν θα ζούσε τώρα " μας ανέφεραν χαρακτηριστικά οι περισσότεροι απο τους υπόλοιπους κολυμβητές.........


     Το 8χρονο αγοράκι διακομίστηκε διασωληνωμένο στο νοσοκομείο με όλη την ιατρική ομάδα να είναι επι ποδός για την αντιμετώπιση του περιστατικού 
     Υπενθυμίζεται πως ο μικρός είχε μεταφερθεί διασωληνωμένος αρχικά στο νοσοκομείο Χατζηκώστα  και στη συνέχεια διακομίσθηκε  στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και εισήχθη για νοσηλεία στη ΜΕΘ του Ιδρύματος 

Τα νέα είναι ευχάριστα !
      Οπως δήλωσε στο epirus-tv-news ο διοικητής του Νοσοκομείου κ.Χ.Μπονάνος, το παιδί αποσωληνωθηκε έχει επικοινωνία με τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους οικείους του, είναι σε καλή κατάσταση αλλά λίγο κουρασμένο και ταλαιπωρημένο, όπως άλλωστε είναι φυσικό μετά την μεγάλη περιπέτεια  που έζησε και η πορεία της υγείας του ευτυχώς εξελίσσεται θετικά σκορπώντας χαμόγελα αισιοδοξίας στην οικογένειά του.

      Όλοι οι Ξηρομερίτες εκφράζουν από καρδιάς, τα θερμά συγχαρητήρια στον 26χρονο ναυαγοσώστη Παναγιώτη φραγκογιάννη από την Κανδήλα που μας έκανε για την ηρωική του πράξη υπερήφανους.


Επιμέλεια κειμένου: Σπυριδούλα Σούφη


10 σχόλια:

  1. Μπράβο στο παιδί αλλά ρε παιδιά την δουλειά του έκανε. Γι αυτό ΕΙΝΑΙ εκεί. Δεν ΕΙΝΑΙ για να ψηνει σουβλάκια. Το αυτονόητο έκανε. Δηλαδή έχουμε φτάσει στο σημείο σήμερα ΟΤΑΝ κάποιος ΚΑΝΕΙ αυτό για το οποίο πληρώνεται, αυτό το οποίο ΕΙΝΑΙ ταγμενος να ΚΑΝΕΙ, κλπ να εντυπωσιαζόμαστε και να το θεωρούμε κατόρθωμα και ανδραγαθημα. Δεν το λέω για να μειώσω την πράξη του παιδιού. Ελπίζω να καταλαβαίνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο Παναγιωτη συγχαρητηρια και ενα μεγαλο ευχαριστω στον Θεο που σε βοηθησε και ανταπεξηλθες στις αναγκες των περιστασεων στην διακονια που εχεις αναλαβει !!!
    Ο Θεος να σε στηριζει και να σε ευλογει παντα π. Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν νομίζεις ότι το παιδί ψήνει σουβλάκια τότε κάτι πάει λάθος με σένα ..αυτοθυσία λέγεται αυτό π έκανε το παιδί και όχι ψήσιμο σουβλακιου. . τις γνώσεις που έχει το παιδί αυτό δεν θα τς αποκτήσεις ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα! Συγχαρητήρια αγόρι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν ειναι δυνατον να μιλαμε ετσι για το παιδι που θυσιασε την ζωη του για να σωσει το μικρο παιδι .. οποιος τολμαει να πει οτι ειναι η δουλεια του και σιγα τι εκανε τοτε μαλλον ας ψαξει στο ιντερνετ τους κινδυνους τους οποιους εχει αυτο το επαγγελμα ..συγχαρητηρια για το παναγιωτη και μακαρι ολοι να θυσιαζοντουσαν ετσι .. μπραβο και παλι μπραβο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η λέξη "αυτοθυσία" σημαίνει θυσιάζω τον εαυτό μου... Σε μια πισίνα ένας ναυαγοσώστης δεν θυσιάζει τον εαυτό του. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτό το ουσιαστικό στη περίπτωση που βρισκόταν παραδείγματος χάρη στη θάλασσα με τεράστια κύματα ή αν κινδύνευε κάποιος από καρχαρία ( ΛΈΜΕ ΤΏΡΑ ) ή κάτι πολύ επικίνδυνο εν πάση περιπτώσει... Μπράβο στο παλικάρι που έσωσε το παιδάκι, αλλά όντως ναι φίλε Έλληνα, αυτή είναι η δουλειά του... Γι αυτό εκπαιδεύτηκε ως ναυαγοσώστης, για να σώζει ανθρώπους από πνιγμό. Αλλά μην κάνουμε την τρίχα τριχιά και μιλάμε για αυτοθυσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσύ ο τελευταίος ξαναδιάβασε τι γράφει ο παραπάνω μήπως και καταλάβεις τι εννοεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατ αρχάς διάβασε προσεκτικά τι έγραψα. Δεν είπα ότι το παιδί ψηνει σουβλακια.Είπα ότι παιδί γι αυτό το λόγο έχει εκπαιδευτεί και πληρώνεται. Όχι για να ψηνει σουβλάκια. Αν κατάλαβες αυτό, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Δεύτερον, πως ΕΙΣΑΙ σίγουρος ότι δεν κατέχω τις γνώσεις για πρώτες βοήθειες και παραπάνω ακόμη; Δεν απαξίωσα το παιδί αγαπητέ. Απλά το να κανει κάποιος συνειδητά την δουλειά του σήμερα, ενω θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο και να μην ΜΆΣ προκαλεί εντύπωση, εν τούτοις λόγω του ξεπεσμου της κοινωνίας, ΜΆΣ προκαλεί εντύπωση λες και γίνεται κάτι το απίστευτο ΟΤΑΝ ο άλλος ΚΑΝΕΙ αυτό ΠΟΥ πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο