Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ-ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΤΣΗΣ: Διαπιστώσεις για τα 5 χρόνια κρίσης στα έργα

Οι αναγνώστες αρθρογραφούν: Νώντας Νικάκης και Σταύρος Πάτσης
     Το SITE YPODOMES έκλεισε τα πέντε χρόνια του και ήδη διανύει το έκτο και επετειακά οι ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ και ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΤΣΗΣ γράφουν: 

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ 
       Έχουν περάσει πεντε χρονια κρισης στην ελλαδα και δυστυχώς η χωρα μας δεν κατάφερε να αποκαταστήσει τις απώλειες εισοδήματος των ελληνων  σε αντίθεση με τις άλλες οικονομίες της Ευρώπης που έκαναν βήματα αποφασιστικά.
        Η χώρα μας μέχρι τέλους του 2014 είχε καταφέρει μέσα σε δύσκολες συνθήκες εν μέρει να αντιμετωπίσει τα διάφορα ελλείμματά καθώς επίσης και την έλλειψη αξιοπιστίας στα ευρωπαϊκά όργανα όπως μας διαβεβαίωσε η έκθεση  του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
      Η διαπίστωση αυτή μας φερνη αντιμέτωπους με το ερώτημα γιατί στην Ελλάδα η έξοδος στις αγορές καθυστέρησε. Πολλοί υποστηρίζουν  οτι η Ελλάδα δεν έχει διοικητικούς θεσμούς αποτελεσματικούς προκειμένου να γίνουν  οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές και δυστυχώς ακόμη οι θεσμοί λειτουργούν κατά τα ίδια πρότυπα προ κρίσεως......



      Το μεγαλύτερο πρόβλημα δυσλειτουργίας των θεσμών διαπιστώνεται στο πολιτικό επίπεδο όταν πχ το 2009 ο πρωθυπουργός της χώρας την περίοδο εκείνη θερμοπαρακαλούσε τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσις να ύπαρξη συνεννόησης καθώς επίσης και  τα άλλα πολιτικά  κόμματα του δημοκρατικού τόξου συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού που κυβερνά τη χώρα αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε εθνική τραγωδία και την ώρα αυτή που δημοσιεύεται το παρόν σχόλιο να ειμεθα στο χείλος του γκρεμού.
      Η επόμενη μέρα δηλαδή μετά την υπογραφή της συμφωνίας δεν θα είναι εύκολη ούτε για την κυβέρνηση ουτε για τη χώρα ούτε και για τους πολίτες. Υπάρχει χρόνος λοιπόν να διορθώσουμε τα πράγματα .Ίσως ναι Να ύπαρξή πολιτική και λαϊκή συναίνεση απο δυνάμεις  που πιστεύουν στην  Ελλάδα των αξιών και στην Ευρώπη των αξιών προκειμένου να ξαναχτίσουμε την χώρα μας επάνω σε θεμέλια αφού πρώτα αρχίσουμε με αναθεώρησή του καταστατικού χαρτί μας δηλαδη το σύνταγμά με κύριο χαρακτηριστικό  το ισχυρό και αποτελεσματικό δημοκρατικό πολίτευμα
      Στα πεντε χρονια που περασαν στην κορυφη της διαδικτυακής ενημερωσης οι αναγνώστες και όλοι εμείς οι εθελοντές  οδικής ασφάλειας εντάξαμε στην καθημερινότητα μας την εφημερίδα της κοινωνίας της πληροφορίας το SITE-YPODOMES το οποίο  επιμελείται ο κ Νικος Καραγιανης προκειμενου να πλουτίζουμε τις γνώσεις μας και να διαφημίζουμε τα αναπτυξιακά εργα στη χώρα μας.
     Κυριε Καραγιανη συγχαρητήρια και ευχομεθα  καλή συνέχεια σε αυτή την πρωτοποριακή ενημέρωση στο χώρο των έργων υποδομής.

Νωντας Νικακης -τ Λυκειαρχης Βονιτσας
Σταυρος Πατσης -Αστυνομικος περιβάλλοντος-εθελοντής οδικής ασφάλειας

ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ: ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟ SITE YPODOMES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο