Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας ψέκασε με φυτοφάρμακα το Νεκροταφείο Αετού




      Σε ψεκασμό με φυτοφάρμακα (τί είδους άραγε;) του εδάφους για να καταστρέψουν τα χόρτα στο Κοιμητήριο του Αετού, προχώρησε ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας σε μια ακατανόητη και αμφιβόλου νομιμότητας ενέργεια που έχει ξεσηκώσει πλήθος παραπόνων από τους κατοίκους. 
    Οι κάτοικοι καταγγέλλουν, ότι ράντισαν για την καταστροφή των χόρτων μέσα στο νεκροταφείο δημιουργώντας έτσι κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
        Προκαλεί εύλογες ανησυχίες τόσο για την τωρινή όσο και τη μελλοντική επίπτωση των φυτοφαρμάκων στην υγεία των κατοίκων και γίνεται ακόμη σοβαρότερο καθώς στο κοιμητήριο μπαινοβγαίνει κόσμος κάτι που από μόνο του θα έπρεπε να καθιστά απαγορευτική κάθε σκέψη για ψεκασμό με φυτοφάρμακα.
       Αντί να αποψηλώνουν τα χόρτα, τα καταστρέφουν με τα φυτοφάρμακα και βάζουν και σε περιπέτειες την υγεία και τη ζωή των κατοίκων.
      Να τονίσουμε ότι και μετά το ράντισμα, τα χόρτα εξακολουθούν να ξεπερνούν το 1 μέτρο ενώ στις εισόδους με ένα χαρτόνι έγραψαν με τρόπο ερασιτεχνικό «Προσοχή Φυτοφάρμακο», όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες….







11 σχόλια:

  1. Το xiromero news και ο μοναδικός επίσημος διαχειριστή του μισεί όσο τίποτε άλλο στον κόσμο , τον Αποστολάκη και την δημοτική του ομάδα. Ρώτησες αν το ράντισμα είναι απαραίτητο για την καταστροφή των χόρτων . Ξετρυπώνεις λακούβες και φυτοφάρμακα και επί της ουσία παίζεις το ρόλο της Αυριανής ........ Δημοσιεύματα χωρίς ουσία , απλά να κάνεις ανούσια και στείρα αντιπολίτευση. Ξέρω πως δεν θα το δημοσιεύσεις όπως πολλά άλλα.
    Επιλογή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΡΑΝΤΙΣΟΥΝ, ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανώς τον έκαναν τον ψεκασμό με χημικά πιθανά για 3 λόγους;

    1)Για να αυξηθεί ο τζίρος του τοπικού γεωπόνου που είναι και ψηφοφόρος του Δημάρχου.

    2)Από την χαζομάρα που τους δέρνει μιας και υπάρχουν ασφαλείς και οικολογικοί τρόποι για να φύγουν τα αγριόχορτα χωρίς ψεκασμό.

    3) Έπειτα από αίτημα κάποιου μακαρίτη ή μακαρίτισας το οποίο υποβλήθηκε μέσα ...ενόρασης(ονείρου) στον ...Δήμαρχο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειστε γελιοι..δν λες που κατι κανουν τους κραζετε κιολας.γιατι δν λες για την σκεπη στον αετο που οι προηγουμενοι εκοψαν τιμολογιο κ δν εκαναν τιποτα κ το εκαναν οι τωρινοι,ξηρομερο δν μας τα λες καλα,να περασει δν βριζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΝΤΕΛΩΣ!!!ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΨΕΚΑΖΟΥΝ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΤΟΣΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΣΤΡΑΤΟ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ;
    ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS: ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    Δεν μας χωρίζει τίποτα με τον Δήμαρχο Κ. Αποστολάκη και μάλιστα μας ενώνουν τα προβλήματα του Δήμου. Ο ρόλος μας ως τμήμα του τοπικού καθημερινού ηλεκτρονικού τύπου είναι ΜΟΝΟΝ ρόλος σκληρής κριτικής και μαχητικής στάσης. Οτιδήποτε άλλο δεν εξυπηρετεί καμία αποστολή παρά μόνο ενδεχομένως να παίξουμε το ρόλο της γλάστρας και της φιλιπιννέζας. Τούτο σημαίνει ότι έχουμε υποχρέωση να είμαστε ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ να ασκούμε κριτική και να καυτηριάζουμε συμπεριφορές και αποφάσεις που έχουν αντίκτυπο στους δημότες.
    Είναι προφανές ότι δεν αντέχετε στη δημόσια κριτική που ασκείται και να θυμίσω ότι είναι Πρωτοφανές σε νέο δρόμο να υπάρχουν λακκούβες καθώς και ότι δεν υπάρχει ακίνδυνο ζιζανιοκτόνο και φυτοφάρμακο ακόμα κι αυτά που θεωρούνται χαμηλής τοξικότητας, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα, ιδίως σε παιδιά.
    Σας επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό «Αυριανισμός» και να τονίσουμε ότι κάπου αλλού «η Αυριανή μπορεί να τελείωσε, αλλά ο Αυριανισμός ζει και βασιλεύει».
    Η Πρακτική μας είναι να προασπίζουμε το συμφέρον του δημότη και του Δήμου, όπως εμείς υποκειμενικά το αντιλαμβανόμαστε από την εμπειρία μας.
    Με εκτίμηση
    Η Συντακτική ομάδα
    ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σ΄αυτά τα θέματα ευθύνη εχουμε όλοι μας. Γιατί δεν πήρε ένας κάτοικος την πρωτοβουλία να καθαρίσει και λίγο πιο δίπλα από τον τάφο του συγγενή του; Καλή η αποψίλωση αλλά μετά από λίγο αντε πάλι τα χόρτα 1 μετρο... Ποια είναι η οικολογική λύση;;; Να βάλουμε προβατάκια να τα φανε; Κι εσείς που κράζετε ατελειωτα.. γιατί δεν πήρατε ενα τσαπάκι να πάτε να τα κόψετε; Α ξέχασα... είναι καλύτερη η επανάσταση μέσω τάμπλετ..! Πίνατε και καφεδάκι όσο σχολιάζατε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και που βάλανε ταμπελακι και καλά να ενημερώσουν τον κόσμο πριν μπει στο νεκροταφείο τι σημαίνει???Οι περισσότερες γιαγιάδες που πάνε στο νεκροταφείο δεν ξέρουν να διαβάζουν οπότε είναι λάθος και η ενημέρωση...και ναι κάθε φορά που μεγαλώνουν τα χόρτα είναι υποχρέωση τους να τα κόβουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Ποια είναι η οικολογική λύση;;;"

    Kουμπάρε εάν δεν ξέρεις καλύτερα να μην ειρωνεύεσαι!!

    Που να ξέρεις για τις ιδιότητες του ξυδιού όταν αραιώνεται με νερό;;

    Και γιατί να ξέρεις;;
    Eδώ ψήφιζες 50 χρόνια ΠΑΣΟΚ, αυτό το ήξερες καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αυτα δεν τα χωρα ανθρωπινος νους που κανουν,η βλακεια τους φτανει μεχρι εκει ωστε να θεσουν τους κατοικους σε κινδυνο ή τους εχει τυφλωσει η καρεκλα και δεν ξερουν τι κανουν.Υπομονη λιγα χρονια ωστε να τους στειλουμε ξανα εκει που πρεπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή δύναμη και όπως το είπατε. Ούτε γλάστρες, ούτε Φιλιπιννέζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο