Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Συνεχίζονται οι Δράσεις απο το Γυναικείο Τμήμα του Συλλόγου Κωνωπινιωτών




Γυναικείο Τμήμα Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου: Μία όαση ελπίδας μέσα στην άνυδρη πολιτιστική πραγματικότητα

    Τα εγκαίνια των Γραφείων, έγιναν την Δευτέρα του Πάσχα. Όσοι παρευρέθηκαν σ’ αυτή τη σεμνή τελετή, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν “ιδίοις όμμασι”, το νοικοκύρεμα και την τέλεια αξιοποίηση  της αίθουσας του πάλαι ποτέ νηπιαγωγείου, από τις  δραστήριες Κωνωπινιώτισες, δίνοντας πρωτίστως ζωή σ’ ένα παραμελημένο και κατεστραμμένο χώρο, που ανακαίνισε με δαπάνες του ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου και παράλληλα διακόσμησαν το χώρο, με μοναδικό τρόπο από παραδοσιακά εργαλεία και αντικείμενα.
      Όλα από ευγενικές προσφορές χωριανών μας, που άλλοτε ήταν χρήσιμα για την καθημερινότητα κάθε νοικοκυριού, δημιουργώντας χωρίς υπερβολή, ένα μικρό πανέμορφο μουσειακό χώρο.......


      Εκεί θα δείτε  εύχρηστο αργαλειό, σκαφίδα παλιακιά, πλαστήρα, σιδαύλι, λάμπα, λιχνάρι, διάφορα αγγειά και άλλα εργαλεία εύχρηστα ακόμη μιας άλλης εποχής, τοπικά προϊόντα όπως: φακή, ρεβίθια, τραχανά, χυλοπίτες, ρίγανη, λάδι, κρασί, τσίπουρο σε πανέμορφες συσκευασίες καθώς και υπέροχα μοναδικά κεντίδια που κοσμούν το χώρο, όλα τοποθετημένα με τάξη που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη.  
           Αξίζει να το επισκεφθείτε την Κωνωπίνα, για να δείτε τον φιλόξενο χώρο των Γυναικών του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, να συνομιλήσετε με τις ίδιες και να εντυπωσιαστείτε και εσείς χωρίς υπερβολή, από την όμορφη συλλογική προσπάθεια απολαμβάνοντας παράλληλα εγκάρδιο  κέρασμα από τις φιλόξενες Κωνωπινιώτισες.

http://konopinanews.blogspot.gr/


ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS: Το Γυναικείο Τμήμα Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου αν και νεοσύστατο είναι άξιο συγχαρητηρίων γιατί πράγματι επιτελεί  έργο  σπουδαίο πολιτιστικό για την ανάδειξη του χωριού τους. 
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ!






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο