Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς στο Μύτικα.


Του κ. Νίκου Θωμά Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.
Ακούραστος, πάντα κοντά στο ποίμνιό του, ο Δεσπότης μας κ. Κοσμάς, έφτασε και στον Μύτικα την Κυριακή στις 3 Μαΐου, όπου στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της πόλης πλαισιούμενος από Ιερείς, χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία.
Οι πιστοί με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη, παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και το μεστό περιεχομένου Θείο κήρυγμά του και οι διδαχές και συμβουλές του κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του εκκλησιάσματος και αληθινά ήταν ένα αναβάπτισμα, ενθάρρυνση και εμψύχωση προς τα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, που τόση ανάγκη τα έχει ο κόσμος......
Οι συμβουλές προς τους πιστούς και τους μαθητές, έφεραν μια ψυχική γαλήνη και η προσέλευση των πιστών ήταν αθρόα για να λάβουν την Θεία Κοινωνία και το αντίδωρο, από τα χέρια του ίδιου του Μητροπολίτη.
Οι παρουσίες αυτές του Σεβασμιότατου συγκινούν, εμψυχώνουν ναι εμβαθύνουν την πίστη του λαού μας προς την Χριστιανική μας θρησκεία, η οποία με τόση μανία διώκεται από τους αλλόθρησκους με εκτελέσεις, με αποκεφαλισμούς και με το κάψιμο των Εκκλησιών!
Σεβασμιότατε.
Από το δεξιό Αναλόγιο του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Μύτικα, εμείς οι Ιεροψάλτες, με όλη την δύναμη της ψυχής μας και έμπλεοι από την Χριστιανική πίστη, την οποία με την παρουσία σας και με το κήρυγμά σας, μας ενδυναμώσατε, ψάλαμε: «Κοσμά του Σεβασμιοτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ημών δε Πατρός και Ποιμενάρχου, πολλά τα έτη».
Η ταπεινότητά μου σήμερα και δια του Τύπου διατρανώνει τη ευχή αυτή.
Ο Θεός να σας δίνει δύναμη. Σας έχει ανάγκη όλο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητρόπολής σας.

Μύτικας Αιτωλ/νίας 4/5/2015

Νίκος Θωμά Νταής
σ. Συμβολαιογράφος 

Υ.Γ.: Δράττομαι της ευκαιρίας να παρακαλέσω τον Σεβασμιότατο να επιτρέψει στους Ιερείς να δίνουν αντίδωρο και να μεταλαμβάνουν ακόμη τους Καθολικούς το δόγμα. Οι Ιερείς αρνούνται τηρούντες την σχετική εγκύκλιό σας. Ο γιος μου σπούδασε στην Ιταλία και οι Καθολικοί Ιερείς και αντίδωρο του έδιναν και την Θεία Μετάληψη.
Γιατί αυτή η αυστηρότητα στην Ορθοδοξία; Χριστιανοί δεν είναι κι αυτοί; Οι Καθολικοί διαμαρτύρονται και δεν μπορώ να σας περιγράψω την λύπη και την προσβολή που δέχτηκε στη Εκκλησία ένας Γάλλος οικογενειακός μου φίλος όταν ο Ιερέας αρνήθηκε να του δώσει αντίδωρο. Ο Γάλλος αυτός, ο κ. DANIEL, είναι πυρηνικός επιστήμονας και διευθύνει το πυρηνικό πρόγραμμα της Γαλλίας, έχει κατοικία στο Μύτικα, ομιλεί Ελληνικά και εκκλησιάζεται με την σύζυγό του.
Δεν είμαι Θεολόγος, είμαι όμως Χριστιανός. Αυτές οι τακτικές δεν τιμούν την Ορθοδοξία μας και ούτε «ευαρεστείται ο Θεός»!
Συγχωρέστε με, Σεβασμιότατε, για την εξομολόγησή μου αυτή προς το πολύ σεβαστό πρόσωπό σας.


1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο