Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Πλαγιά


         Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Ακτίου - Βόνιτσας του ΚΚΕ την Κυριακή 3 Μάη, στη Πλαγιά, με ομιλητή τον Νίκο Μωραΐτη, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και βουλευτή του Κόμματος.
       «Στις 25 του Γενάρη είχαμε αλλαγή κυβέρνησης, όχι όμως αλλαγή πολιτικής. Γιατί συνεχίζουν να είναι εδώ τα μνημόνια διαρκείας, οι εφαρμοστικοί νόμοι, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, τα ματωμένα πλεονάσματα, παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα που ζητάει το κεφάλαιο για να γίνει πιο ανταγωνιστικό. Είναι εδώ το δυσβάσταχτο χρέος που αναγνωρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ και δίνει όρκους πίστης ότι θα το πληρώσει στο διηνεκές και μέχρι το τελευταίο ευρώ, χρέος που ζητάνε να το πληρώσει ο λαός, που δεν το δημιούργησε, που δεν το χρωστάει (...) Είναι αυτή η πολιτική που σκόρπισε και στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας τη φτώχεια, το ξεκλήρισμα, την εξαθλίωση», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Νίκος Μωραΐτης...........



    Η πολιτική αυτή ειδικά στην Αιτωλοακαρνανία, συμπλήρωσε, διαχρονικά, έχει αφήσει βαθιά τα σημάδια της: «Φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, εργασιακός μεσαίωνας». 
     Ο Νίκος Μωραΐτης στην ομιλία του στάθηκε στα οξυμένα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες στην περιοχή, προβλήματα τα οποία προκύπτουν, όπως ανέφερε, από την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων και πλήττουν τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους. Η συγκυβέρνηση, οι περιφέρειες και οι δήμοι έχουν πολύ σημαντικές ευθύνες, επισήμανε, γιατί προσπαθούσαν με μπαλώματα να λύσουν το τεράστιο πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού που θέρισε τα κοπάδια και εδώ στη περιοχή. Τόνισε, επίσης, ότι πρέπει να δοθεί αποζημίωση 100% των απωλειών και σε ζωικό κεφάλαιο και στην παραγωγή και πρέπει παρθούν μέτρα ανακούφισης των μικρών κτηνοτρόφων. Επίσης σημείωσε οτι το σχέδιο δράσης του ΟΠΕΚΕΠΕ του 2012 που αποχαρακτήρισε εκατομμύρια στρέμματα βοσκοτόπια επέφερε σοβαρό πλήγμα και στους φτωχού κτηνοτρόφους της περιοχής αφού η συντριπτικής τους πλειοψηφία δεν πήρε καθόλου εξισωτικές αποζημιώσει η πήραν ψίχουλα για το 2013 – 2014.
Αναφέρθηκε στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ με τη νέα ΚΑΠ 2015 - 2020, που έρχεται να φέρει νέα δεινά στους αγρότες, μειώνει τις επιδοτήσεις, βάζει φραγμούς στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, αποδεσμεύει την παραγωγή από τις επιδοτήσεις, αποχαρακτηρίζει τα βοσκοτόπια, αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών, και θα οδηγήσει στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό χιλιάδες αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά. Όπως είπε, «αυτό χρειάζεται να γίνει ξεκάθαρο πλέον και στον πιο δύσπιστο μικρομεσαίο αγρότη, χωρίς καμιά αυταπάτη για τα δεινά της πρόσδεσης στο "άρμα της ΕΕ" των μεγάλων συμφερόντων και των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων, και σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων».
Ο Νίκος Μωραΐτης, απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται πως η αγροτική πολιτική είναι θέμα καλής ή κακής διαπραγμάτευσης, σημείωσε πως δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη σε μια ΚΑΠ που τιμωρείσαι γιατί παράγεις, που επιδοτείσαι για να ξεριζώνεις δυναμικές καλλιέργειες ή για να θάβεις προϊόντα. Όλα αυτά, τόνισε, τα λένε τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που θέλουν να ενοχοποιήσουν μόνο τις ελληνικές κυβερνήσεις για να βγάλουν λάδι την ΕΕ και να κρύψουν -κατά βάθος- ότι συμφωνούν με αυτή την αντιαγροτική πολιτική. 
Κλείνοντας τόνισε ότι χρειάζεται πάλη για την εξουσία που θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής , εξουσία που θα σχεδιάζει κεντρικά με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο