Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Από αύριο Σάββατο μέχρι πρωί Δευτέρας κλειστός ο δρόμος στην Παλιοβούνα

Σχολιασμός: Νώντας Νικάκης 

      Σχολιάζοντας το παρακάτω δημοσίευμα τολμώ να προβλέψω ότι θα έχουμε και άλλες τέτοιου είδους διακοπές στην συγκοινωνία στα επόμενα χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η σήραγγα στην Παλιοβούνα. 
   Μια γεύση θα πάρετε όσοι ταξιδέψετε δια μέσου γέφυρας Μπανιά - Μακρυνεία από έναν δρόμο δύσκολο, στενό, γεμάτο στροφές και ανηφόρες.
     Και άλλες φορές που χρησιμοποιήθηκε ο δρόμος Ναυπάκτου Μακρυνείας, είμαι σίγουρος ότι όσοι ταξίδευσαν δεν θα ήθελαν όσο ζούνε να ξαναπεράσουν.
     Φαντασθείτε να έχουμε τέτοια φαινόμενα πχ τον Αύγουστο -Ιούλιο θα έχουμε τρομερό μποτιλιάρισμα σε μια λωρίδα δρόμο.
      Η καλύτερη λύση τουλάχιστον για το καλοκαίρι θα ήταν η χρήση των φερυ μπωτ διάμεσου Κρυονερίου και τέλος αυτοί που προέρχονται από Ηπειρο δεν θα ήταν άσχημη επιλογή να επιλέγουν  την διαδρομη δια μέσου Καλαμπάκας για Αθήνα.

Από Σάββατο μέχρι πρωί Δευτέρας κλειστός ο δρόμος στην Παλιοβούνα
         To Σαββατοκύριακο ειδικά συνεργεία από το εξωτερικό θα προβούν σε εργασίες βραχοπροστασίας και στερέωσης όγκων, ώστε να μην προκληθεί κανένα πρόβλημα στο υπάρχον οδικό δίκτυο από τις εργασίες διάνοιξης της σήραγγας στην Κλόκοβα. Παράκαμψη μέσω Μακρυνείας και επαρχιακής Οδού Ναυπάκτου – Θέρμου για τα οχήματα. Για την κυκλοφορία των οχημάτων μεικτού βάρους  άνω των 3,5  τόνων ο δρόμος στην Κλόκοβα θα δίνεται εκ περιτροπής ανά δύο ώρες........

 
      Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι, στο πλαίσιο εκτέλεσης εργασιών στην Νέα Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,  λόγω του μεγάλου κινδύνου ατυχήματος κατά την εκτέλεση άμεσων  εργασιών στερέωσης βράχου (περιοχή Κλόκοβας),  με σκοπό την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
      Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο (09/05/2015) και από ώρα 08:00  έως  και την  Δευτέρα  (11/05/2015)  και ώρα  06:00  στην Νέα Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων από την χιλιομετρική θέση 5+000 έως 11+000 διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων κάτω των  3,5 τόνων μεικτού βάρους.
     Η κυκλοφορία των οχημάτων μεικτού βάρους  άνω των 3,5 τόνων στο ως άνω σημείο και για το ανωτέρω χρονικό διάστημα,  διακόπτεται και  θα δίνεται εκ περιτροπής ανά δύο ώρες κατόπιν συνεννόησης της ανάδοχου εταιρείας που εκτελεί τις εργασίες  και του Τμήματος Τροχαίας Ναυπάκτου.
      Η κυκλοφορία των οχημάτων μεικτού βάρους κάτω των 3,5 τόνων θα εκτρέπεται σύμφωνα  με τις υποδείξεις των τροχονόμων και των τοποθετημένων πινακίδων οδικής σήμανσης ως κάτωθι:
Από το 1ο χιλιόμετρο της Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων δια μέσω της Ε.Ο. Αντιρρίου-Λιδορικίου, Επαρχιακής Οδού Ναυπάκτου – Θέρμου, Γέφυρας Μπανιά, Δ.Κ. Μακρυνούς, Γαβαλούς, Παπαδάτων  και 58ου  χλμ Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων (κόμβος Συκιάς) και αντίστροφα.
       Επιπλέον απαγορεύεται η στάση και στάθμευση οχημάτων εκατέρωθεν και επί της κεντρικής οδού στα Δημοτικά Διαμερίσματα  Ματαράγκας,  Γαβαλούς   και  Παπαδάτων.
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας συνιστά στους οδηγούς να τηρούν τις ρυθμιστικές πινακίδες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

 πηγή: http://agrinionews.gr

Ιόνια Οδός: Πιθανή αποκόλληση βράχων στην Κλόκοβα
       Σε αγώνα δρόμου έχει αποδυθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, μαζί με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος, ώστε να υπάρξει λύση σε πρόβλημα που έχει προκύψει στην εθνική οδό και σε συγκεκριμένο σημείο της Παλιοβούνας, όπου τεράστιοι βράχοι, των οποίων το βάρος υπολογίζεται σε 40 τόνους, έχουν αποκολληθεί και ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσουν στο οδόστρωμα, προκαλώντας έτσι πολύ επικίνδυνες καταστάσεις, όχι μόνον για το οδικό δίκτυο, αλλά και για την ασφάλεια διερχόμενων οδηγών, επιβατών οχημάτων κλπ.
     Το δύσκολο έργο της επίλυσης του προβλήματος θα αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr ομάδα ειδικών τεχνικών από την Ελβετία που βρίσκεται στην περιοχή και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι ετοιμασίες, με μοναδικό αγκάθι την διέλευση των βαρέων οχημάτων.
       Η παράκαμψη που θα χρησιμοποιηθεί έιναι μέσα από την  γέφυρα Μπανιά  (επ. οδός Θέρμου – Ναυπάκτου) που μπορεί να δεχτεί όμως οχήματα μέχρι 1,5 τόνους και αυτό προβληματίζει τους αρμοδίους. Δηλαδή δεν έχει εξευρεθεί ακόμη τρόπος για την ασφαλή διέλευση των βαρέων οχημάτων. Όλα δείχνουν πάντως πως από το πρωί του Σαββάτου 9 Μαΐου μέχρι το πρωί της Κυριακής η εθνική οδός στο συγκεκριμένο σημείο θα είναι κλειστή.
       Μάλιστα, σήμερα Παρασκευή, όπως έχει ανακοινωθεί, η γέφυρα Μπανιια θα είναι κλειστή για κάποιες απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις, ώστε να «αντέξει» τον κυκλοφοριακό φόρτο που θα έχει το Σάββατο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο