Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Επανεξετάζεται η σύμβαση για τη γέφυρα του Ακτίου

     Την επανεξέταση της σύμβασης για τους εργαζόμενους στην υποθαλάσσια γέφυρα του Ακτίου προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα.

      Όπως κατήγγειλε ο βουλευτής, από το 2002 και μέχρι τα τέλη του 2014 εργάζονταν 18 εργαζόμενοι σε διάφορες εταιρείες που είχαν αναλάβει τη διαχείριση της υποθαλάσσιας γέφυρας, όμως από 2015 η Αττικές Διαδρομές, που ανέλαβε τη διαχείριση, απέλυσε όλους τους εργαζόμενους και προσέλαβε νέο προσωπικό αμειβόμενο από το ΕΣΠΑ.
"Θα εξετάσουμε το θέμα και, εκτός από τον έλεγχο της νέας σύμβασης, όπως μαθαίνουμε από τους εργαζόμενους, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και ζητήματα οφειλών προς τους εργαζόμενους" τόνισε ο Χρ. Σπίρτζης......



       Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει νέο τιμολόγιο στο οποίο θα συνυπολογίζεται ο σεβασμός των εργασιακών δικαιωμάτων, είπε ο αναπληρωτής υπουργός, ενώ ο Κ. Μπάρκας πρότεινε στη σύμβαση "να μπει ρήτρα απασχόλησης του προηγούμενου εργατικού δυναμικού" και "να ελεγχθεί η νέα σύμβαση της Εγνατία Α.Ε. με την Αττικές Διαδρομές Α.Ε.".
      "Πρόκειται για κατάφωρη καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων ανθρώπων που από τη μία μέρα στην άλλη πετάχθηκαν στον δρόμο, και μάλιστα από εταιρεία συμφερόντων του Λεωνίδα Μπόμπολα, ο οποίος μέσα σε μία μέρα βρήκε 1,8 εκατ. ευρώ" υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε ότι "δεν έχουμε τίποτα με τους νέους εργαζόμενους, είναι παιδιά που εργάζονται ανασφάλιστα με 400 ευρώ".

http://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο