Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Γιάννης Μανδαλάκης: Η Βόνιτσα είχε το δικό της σούπερ σκόρερ!

«Καλαθομηχανή». Αυτό είναι το προσωνύμιο που ταιριάζει απόλυτα στον Γιάννη Μανδαλάκη, ο οποίος φέτος έσπασε όλα τα κοντέρ από πλευράς σκοραρίσματος, όχι μόνο στην κατηγορία του (ΑΟ ΒΟΝΙΤΣΑ, Α΄ Ομιλος Βορρά στην Γ΄ Εθνική), αλλά και σε όλες τις εθνικές κατηγορίες της ΕΟΚ!
      Μην ψάξετε για τον «Μάνδα» στο ρόστερ κάποιας ομάδας της Πάτρας, γιατί δεν θα τον βρείτε πουθενά. Είναι γνωστή, άλλωστε, η έκφραση για τη μάνα που τρώει τα παιδιά της. Ο πατρινός γκαρντ αγωνίζεται εδώ και κάμποσες χρονιές μακριά από την γενέτειρά του, με την φετινή σεζόν στην Βόνιτσα να θεωρείται από πολλούς ως η καλύτερη στην καριέρα του από πλευράς παραγωγικότητας.....



ΣΑΡΩΣΕ ΣΕ 4 ΟΜΙΛΟΥΣ
Ας γίνουμε, όμως, πιο συγκεκριμένοι: Ο «Μάνδα» ολοκλήρωσε την φετινή αγωνιστική περίοδο πετυχαίνοντας 601 πόντους (στην ίδια κατηγορία ο Γιάννης Γιαννούλης του Ηρακλή Κοζάνης τερμάτισε στη 2η θέση με 572 πόντους). Στον Α΄ Ομιλο Νότου οι Κοντογιάννης (Κρανίδι) και Κεφαλάς (Κεραυνός Αιγίου) είχαν 501 και 409 πόντους αντίστοιχα, ενώ στον Β΄ Ομιλο Νότου ο Κόκκινος (Πόλις Καλ.) είχε 540 πόντους. Σε ό,τι αφορά τον Β΄ Ομιλο Βορρά, ο Πεχλιβάνης (Ορφέας Ν. Σκοπού Σερρών) πέτυχε 479 πόντους. Με βάση τα παραπάνω, ο 29χρονος γκαρντ σάρωσε στο σκοράρισμα όχι μόνο σε έναν, αλλά και στους 4 Ομίλους της φετινής Γ΄ Εθνικής!

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΥΣ «ΜΕΤΡ» ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ
Ο Γιάννης Μανδαλάκης δεν σταμάτησε, όμως, μόνο εκεί. Με βάση τα στατιστικά, «έφαγε» τόσο τον Νίκο Πέττα, ο οποίος ήταν ασταμάτητος στην Β΄ Εθνική με τον Προμηθέα (580 πόντοι), όσο και τον Γιάννη Δημάκο, ο οποίος πέτυχε 467 πόντους με την φανέλα του Ψυχικού στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής (19,5 μ.ό.).

ΠΟΙΟΣ ΒΕΖΕΝΚΟΦ;
Το αποκορύφωμα ήταν ότι ο «Μάνδα» ξεπέρασε στο σκοράρισμα ακόμη και τον κορυφαίο σκόρερ της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής, Αλέξανδρο Βεζένκοφ του Αρη Θεσσαλονίκης, ο οποίος σημείωσε 469 πόντους.
      Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι καλό θα ήταν οι ομάδες της πόλης μας (Πάτρα) να σπεύσουν να επαναφέρουν το Μανδαλάκη στην βάση του. Γιατί, αλλιώς, αυτές θα χάσουν...

http://www.pelop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο