Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Για την λύση των προβλημάτων της Α.Δ. Ακαρνανίας δεσμεύτηκε ο Α. Ανδρικόπουλος

        Για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στην περιοχή μας, η Ένωσή μας διεκδικεί:
-Αστυνομική Υπηρεσία στον Κρατικό Αερολιμένα Ακτίου Βόνιτσας Αιτ/νιας, με διοικητική υπαγωγή στο Α.Τ. Βόνιτσας. Η ανωτέρω Υπηρεσία θα επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα τόσο στην αστυνόμευση του Αερολιμένα όσο και της ευρύτερης περιοχής του Α.Τ. Βόνιτσας. Επισημάνθηκε ότι ο προαναφερόμενος αερολιμένας λειτουργεί καθ’ όλο το έτος.

        Αντιπροσωπεία της Ένωσής μας πραγματοποίησε την Τρίτη κατά σειρά συνάντηση εργασίας με το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγο κ. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ Αριστείδη.
       Στις συζητήσεις τέθηκαν υπόψη του κ. Γενικού ζητήματα που χρονίζουν και απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α. Ακαρνανίας
     Ειδικότερα, η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας, η μείωση των οργανικών θέσεων, η αύξηση της γραφειοκρατίας, η καταπόνηση του προσωπικού με την εντατικοποίηση της εργασίας, η υποστελέχωση των Υπηρεσιών έδρας και των περιφερειακών τμημάτων, ελλοχεύει κινδύνους για όλους, αστυνομικούς και πολίτες.......



       Ενημερώθηκε για τα ληγμένα αλεξίσφαιρα γιλέκα για τα οποία ζητήθηκε η άμεση αντικατάστασή τους, τις οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις, τη συχνή συγκρότηση της Διμοιρίας Υποστήριξης (το έτος 2014 συγκροτήθηκε περίπου 180 φορές) που έχει ως αποτέλεσμα την καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας, τη μη εφαρμογή της εβδομαδιαίας υπηρεσίας, ανατρέποντας έτσι τον υπηρεσιακό και οικογενειακό προγραμματισμό, αλλά και θέματα που αφορούν την εποπτεία των Υπηρεσιών.
         Εκτενής αναφορά έγινε στα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή μας και αφορούν τις γεωγραφικές ιδιομορφίες, το δύσβατο των περιοχών, τις μεγάλες αποστάσεις, το κακό οδικό δίκτυο, τη μεγάλη έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικά μέσα, που έχουν ως αποτέλεσμα να καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής μεταξύ άλλων και η εφαρμογή των μικτών περιπολιών.
         Για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στην περιοχή μας, η Ένωσή μας διεκδικεί, την ίδρυση – οργάνωση και λειτουργία νέων Υπηρεσιών με προσωπικό που θα προέλθει από έκτακτες μεταθέσεις εκτός Δ.Α. Ακαρνανίας (χωρίς επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού) με ταυτόχρονη αύξηση της οργανικής δύναμης και ειδικότερα:

-Συγκρότηση μόνιμης Διμοιρίας Μέτρων Τάξης, για την αντιμετώπιση των συχνών μέτρων τάξης, όπως μέτρα στο Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, αθλητικές εκδηλώσεις (γήπεδο «ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ», μικτές περιπολίες, μεταγωγές, πεζές περιπολίες κλπ.).
-Αστυνομική Υπηρεσία στον Κρατικό Αερολιμένα Ακτίου Βόνιτσας Αιτ/νιας, με διοικητική υπαγωγή στο Α.Τ. Βόνιτσας. Η ανωτέρω Υπηρεσία θα επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα τόσο στην αστυνόμευση του Αερολιμένα όσο και της ευρύτερης περιοχής του Α.Τ. Βόνιτσας. Επισημάνθηκε ότι ο προαναφερόμενος αερολιμένας λειτουργεί καθ’ όλο το έτος.
-Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Ιόνιας Οδού. Αναμένεται η παράδοση του έργου και απαιτείται η αστυνόμευση της.
-Αύξηση της οργανικής δύναμης της Υ.Α. Αγρινίου, η οποία κρίνεται απαραίτητη, λόγω των ιδιομορφιών – ιδιαιτεροτήτων της περιοχής μας.

      Ο κ. Γενικός από την πλευρά του, αφού άκουσε με προσοχή όλα τα παραπάνω, δεσμεύτηκε για την αντιμετώπισή τους, την εξεύρεση ρεαλιστικών λύσεων, την άμεση επίσκεψη της περιοχή μας με πρώτη προτεραιότητα την περιοχή Βόνιτσας Αιτωλ/νιας και την εκ νέου συνάντησή μας στις προσεχείς ημέρες.  
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας

Ο Πρόεδρος: ΡΟΥΣΗΣ Δημήτριος
Ο Γενικός Γραμματέας: ΔΙΩΤΗΣ Νικόλαος

http://aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο