Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Ξηρομέρου

Σε ανοικτή συνεδρίαση- συνέλευση η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Ξηρομέρου κατέληξε σε κείμενο- πλαίσιο θέσεων, το οποίο καταθέτει στην νομαρχιακή και την κεντρική επιτροπή του κόμματος:.....


1) Εκφράζει τα ερωτηματικά της σε σχέση με την μετεκλογική κομματική λειτουργία και την κεντρική έλλειψη πρωτοβουλιών ενημέρωσης και συζήτησης αναφορικά με τα πολιτικά διακυβεύματα, καθώς και καθορισμού νέου πλαισίου αναφορικά με τις οργανωτικές δομές.
    Θέματα όπως οι σχέσεις κόμματος-κοινωνίας-κινημάτων και κόμματος – κυβέρνησης πρέπει άμεσα να συζητηθούν.
    Το κενό κεντρικής πρωτοβουλίας μπορεί και πρέπει να καλυφθεί από πρωτοβουλίες των οργανώσεων μελών καθώς και των νομαρχιακών επιτροπών.

2) Η συμφωνία «του Ιουνίου» πρέπει να διασφαλίζει την Εθνική κυριαρχία, την αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας, καθώς και έναν οδικό χάρτη απομείωσης του χρέους.
3)  Προτείνει, σε σχέση με τα άμεσα πολιτικά επίδικα, 3 άξονες:
        Α- Ανυποχώρητη διαπραγματευτική στάση που θα διασφαλίζει:
            α -  την παύση των πολιτικών λιτότητας και την μη περαιτέρω συρρίκνωση μισθών και συντάξεων καθώς και την «φορολογική ανακατανομή».
           β -   τα εργασιακά δικαιώματα
           γ  -  την μη ιδιωτικοποίηση- εκποίηση στρατηγικών τομέων και κοινωνικών αγαθών.
           δ -  απαλλαγή από τον ασφυκτικό έλεγχο των « δανειστών».

       Β – Προετοιμασία, κοινωνική, γεωπολιτική και οικονομική για ένα πιθανό σενάριο ρήξης , εφ΄όσον δεν υπάρξει συμφωνία εντός των « κόκκινων γραμμών».

     Γ – Άμεση προτεραιότητα συγκροτημένων παρεμβάσεων στα κεντρικά πολιτικά επίδικα:
1)          Πολιτικών μεταρρυθμίσεων- ρήξεων, στο εσωτερικό
2)          Παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Το σύνολο κι η σύνθεση αυτών των παρεμβάσεων πολιτισμικής αναγέννησης, θα διασφαλίσει την απαραίτητη γείωση της πολιτικής και την σύνδεσή της με τα ουσιαστικά και καθημερινά, δηλαδή με την πραγματική κοινωνία και τους πολίτες.
Η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Ξηρομέρου καταθέτει αυτό το κείμενο-πλαίσιο στην νομαρχιακή και κεντρική επιτροπή  και αναμένει πρωτοβουλίες.



    Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

2 σχόλια:

  1. Μα καλά, δεν σας μαρτυράει τι κάνει η κυβέρνηση και στεναχωριέστε? Εσείς...το ανοικτό κόμμα στο λαό και στη λαϊκή κυριαρχία. Τραβήξτε τους μία συγκέντρωση στο Σύνταγμα ότι σας έχουν γειωμένους. Το έχετε καταλάβει και εσείς ότι τελείωσαν τα ουαου βαρουφάκη. Συντρόφια τα πράματα δεν πάνε καλά στο κόμμα. Να τους τραβήξετε το αυτί. Δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει η κυβέρνηση χωρίς να περνάει απο την έγκριση του κόμματος. Ακούς εκεί? Αίσχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντιμέτωπο με το δίλλημα " να συμφωνήσει με τους έξω και να διαφωνήσει με τους μέσα ή το ανάποδο" , το κόμμα αρχίζει να κατανοεί τη δυσκολία κουμουνιστικοσοσιαλιστικού προσανατολισμού και τρόπου άσκησης εξουσίας , σε ένα εξόχως φιλελεύθερο αν όχι καπισταστικό παγκοσμιοποιημένο / διεθνοποιημένο (αφού αρέσει η έκφραση) σύστημα. Υπόλογος ο Τσίπρας στις υποσχέσεις του κατανοεί πόσο δύσκολο είναι να κρατήσει τις αρχές και τα οράματα του κόμματος. αν το αντιληφθεί και η Ζωή θα συμπληρωθεί η ομάδα προβληματισμού. Δυστυχως , με τις ιδεοληψίες τους παίζουν με το παρόν της πατρίδας (με τα σύνορά της) και των παιδιών της

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο