Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Επιτροπή στο Αγρίνιο για το θέμα των ρομά

geg-syskepsi-dimarxeio-roma1
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η σύσκεψη στην οποία συγκάλεσε σήμερα το πρωί ο δήμος Αγρινίου, που σκοπό είχε τη συζήτηση, την ενημέρωση και τον συντονισμό μεταξύ φορέων για το θέμα των ρομά στην περιοχή. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Νίκος Γκρίζης, Νίκος Καζαντζής, Κώστας Καλαντζής,  Ευθύμιος Γρίβας και Ανδρέας Καλαμπαλίκης, ο πρόεδρος του συλλόγου «Νέα Γη» της περιοχής Αι Βασιλιώτικων στο Αγρίνιο,κ. Παπαθανάσης,  οικισμός όπου κατοικούν πολλοί ρομά, ο κ. Φατούρος και η κα Δηβάρη από τη Διεύθυνση Υγιεινής της περιφέρειας, ο Διευθυντής της Α.Δ.  Ακαρνανίας κ. Ιωάννης Ματσούκας, ενώ εκπροσωπήθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Τριανταφύλλου.
Πρώτος τον λόγο πήρε .............................
ο πρόεδρος του συλλόγου Νέα Γη κ. Παπαθανάσης, που ανέφερε ότι παρόμοια σύσκεψη είχε γίνει και κατά το παρελθόν, χωρίς όμως αποτελέσματα. Προχώρησε δε σε αναλυτική περιγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής των Αη Βασιλιώτικων από την παραβατικότητα των ρομά. Ο ίδιος επεσήμανε ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν όλες οι υπηρεσίες προς αντιμετώπιση του ζητήματος.
Ο δήμαρχος επεσήμανε πως καταβάλλεται προσπάθεια από πλευράς του δήμου, κατά το δυνατόν, ώστε να μπορέσουν να γίνουν κάποιες ενέργειες για την αντιμετώπιση του ζητήματος, επισημαίνοντας πως μία νοοτροπία τόσων χρόνων δεν είναι εύκολο να αλλάξει.
Μέλη του συλλόγου «Νέα Γη» ζήτησαν την κατεδάφιση των αυθαιρέτων στην περιοχή των Αη Βασιλιώτικων, με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου κ. Τζιώλη να επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει από την υπηρεσία δόμησης του δήμου, παρά μόνο μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και πως πρόκειται για διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής από πλευράς του αναφέρθηκε στις στοχευόμενες επιχειρήσεις της αστυνομία στους συνοικισμούς των ρομά και ιδιαίτερα στα Αη Βασλιώτικα, σχολιάζοντας πως η αστυνομία δεν είναι αυτή που μπορεί να κάνει το φαινόμενο της παραβατικότητας είτε προέρχεται από ρομά, είτε από οποιονδήποτε άλλο, να εκλείψει, αναλαμβάνει ωστόσο δράσεις ώστε να μειωθεί η ένταση του φαινομένου και εξήγησε πως στην περιοχή υπήρξαν αποτελέσματα ως προς αυτή την κατεύθυνση, κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο πρόεδρος της «Νέας Γης».
Αυτό που τελικά συναποφασίστηκε στη σύσκεψη είναι η σύσταση μιας επιτροπής αποτελούμενης από φορείς (αστυνομία, δήμος, κάτοικοι περιοχής Αη Βασιλιώτικων, εκπροσώποι της περιφέρειας αλλά και εκπρόσωποι των ρομά) που θα συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα και που σκοπό θα έχει την άμεση ενημέρωση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που κατά καιρούς ανακύπτουν και κυρίως θα αποβλέπει στη γεφύρωση των σχέσεων των υπολοίπων πολιτών με τους ρομά.
geg-syskepsi-roma-dimarxeio11
geg-syskepsi-roma-dimarxeio9geg-syskepsi-roma-dimarxeio8 geg-syskepsi-roma-dimarxeio10
geg-syskepsi-dimarxeio-roma2
geg-syskepsi-dimarxeio-roma4
http://www.agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο