Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΑΛΟΥΝΗ: Μεγάλα λόγια μη λες.....

ΑΠΟ ΜΥΤΙΚΑS PRESS
  Η άποψη του κ. Δημάρχου για τις αποφάσεις του Δήμου που ακυρώνονται - Βίντεο.
     "Είναι η μεγαλύτερη ντροπή για μία δημοτική αρχή να ακυρώνονται οι αποφάσεις. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ανικανότητα πλήρη ή οτιδήποτε άλλο να μην πω άλλη λέξη... ήπια να πω ανικανότητα...»!! Τάδε έφη με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Δήμαρχος κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ασκώντας σκληρή κριτική για την ακύρωση αποφάσεων της προηγούμενης δημοτικής αρχής από την Αποκεντρωμένη. 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 


       Με αυτά τα λεγόμενα του Δημάρχου, ο πήχης τέθηκε πολύ ψηλά για την δική του διοίκηση στο συγκεκριμένο κομμάτι.
      Εμείς δεν έχουμε εμπειρία από διοίκηση όπως ο κ. Γαλούνης, αλλά έχουμε καταλάβει ότι δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα να διοικήσεις ένα Δήμο χωρίς λάθη και απρόοπτα, με όλη αυτή την πανσπερμία νόμων, οδηγιών, εγκυκλίων κτλ, των τελευταίων ετών που αφορούν τους ΟΤΑ και ακόμη περισσότερο στον δικό μας Δήμο που έχει και αριθμητική έλλειψη προσωπικού.
     Για να είμαστε δίκαιοι λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι ένας αριθμός ακυρωμένων αποφάσεων που θα υπάρξει, κατά κάποιο τρόπο δικαιολογούνται και είναι και αναμενόμενο να συμβεί......


    Μετά από εφτά μήνες διοίκησης του Δήμου υπό τον κ. Γαλούνη, το ίδιο έργο της ακύρωσης αποφάσεων από την Αποκεντρωμένη συνεχίζεται και μάλιστα σε πολύ σημαντικές αποφάσεις του Δήμου.
       Είχαμε την ακύρωση από μέρους της Αποκεντρωμένης του Τεχνικού Προγράμματος του Νομικού Προσώπου, του Προϋπολογισμού της Κοινωφελούς και το σημαντικότερο απ' όλα να μην εγκρίνεται από την Αποκεντρωμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα (1,5 μήνας), το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Δήμου εξ αιτίας προφανώς κάποιου λάθους ή παράλειψης και ο Δήμος να μην μπορεί να λειτουργήσει επαρκώς αυτό το χρονικό διάστημα. Κατόπιν ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα της ορθής επανάληψης και της επαναφοράς και ψήφισης του Προϋπολογισμού ξανά στο Δ.Σ.
      Εκτός από τις παραπάνω σημαντικότατες αποφάσεις, ακυρώθηκαν και άλλες μικρότερης ή μεγαλύτερης σημασίας, σε αριθμό αρκετές για χρονικό διάστημα μόλις εφτά μηνών.

Το συμπέρασμα...
      Όταν αναλαμβάνεις τα καθήκοντα σου κοιτώντας πίσω και όχι μπροστά, έχοντας το νου σου και σπαταλώντας δυνάμεις για να κατηγορείς και να λοιδορείς τους προηγούμενους για τα πεπραγμένα τους, αντί να επιλέγεις την φυγή προς τα μπρος, τότε βάζοντας τον πήχη ψηλά για τον εαυτό σου, υπάρχει και ο κίνδυνος να περάσεις από κάτω...
      Βέβαια είναι πολύ νωρίς για να κριθεί η νέα δημοτική αρχή για το συνολικό της έργο, αλλά εμείς ασκούμε την κριτική μας σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι, αυτό της ακύρωσης των αποφάσεων από την Αποκεντρωμένη, όπου η τοποθέτηση του Δημάρχου ήταν ξεκάθαρη, πολύ έντονη μέχρι και απαξιωτική για την προηγούμενη δημοτική αρχή. Άρα είναι φυσικό επακόλουθο να κριθεί και ο ίδιος πάνω σε αυτό το κομμάτι για το οποίο έχουμε δείγμα γραφής εφτά μηνών.
      Εμείς θα ευχηθούμε ο Δήμος να βρει βηματισμό και να παράγει έργο, γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον όλων ανεξαιρέτως των δημοτών. Η κριτική που ασκούμε τώρα και θα ασκήσουμε στο μέλλον, είναι και θα είναι καλόπιστη και με θετική πάντα διάθεση. Αυτό κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να τους πείσουμε.
       Δεν θέλουμε να αραδιάσουμε από κάτω πόσες θετικές ειδήσεις και ενέργειες της δημοτικής αρχής έχουμε προβάλει τους εφτά αυτούς μήνες. Όποιος διαβάζει με ανοικτό μυαλό πολύ εύκολα θα τις εντοπίσει.

Το βίντεο προέρχεται από το ενημερωτικό portal www.myagrinio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο