Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Στην Κρήτη βρήκαν τον έναν εκ των δραστών της κλοπής της χείρας του Αγίου Πολυκάρπου από μοναστήρι στη Ναυπακτία

       Συνελήφθη χθες ένας εκ των δραστών της κλοπής της χείρας του Αγίου Πολυκάρπου από το μοναστήρι της Αμπελακιώτισσας στην Ναυπακτία, που είχε προκαλέσει αναστάτωση στην περιοχή τον Φεβρουάριο του 2013.

       Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr η σύλληψη του δράστη, Αλβανικής καταγωγής, έγινε στην Κρήτη, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στον Ανακριτή Μεσολογγίου. 
     Σχεδόν δυο χρόνια μετά την ιεροσυλία, ο φερόμενος ως δράστης, οδηγήθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί και στη συνέχεια του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δακτυλικό αποτύπωμα και γενετικό υλικό του είχαν βρεθεί στο μοναστήρι, ενώ η άρση απορρήτου που ζήτησαν οι αρχές βοήθησε να εντοπιστούν οι τηλεφωνικές κλήσεις από το κινητό του στην περιοχή τη νύχτα της κλοπής.....



    Από εκείνη την ημέρα, γίνονταν εξονυχιστικές έρευνες και παλιότερες πληροφορίες έλεγαν πως άτομο Αλβανικής καταγωγής, είχε μιλήσει με την αστυνομία, και είχε δώσει στοιχεία για την διάρρηξη και κλοπή. Μάλιστα μετά απo τις πληροφορίες που δόθηκαν είχαν γινει και έρευνες σε συγκεκριμένη περιοχή κοντά στο Μεσολόγγι όπου υποτίθεται πως βρίσκονταν το κειμήλιο, χωρίς όμως να βρεθεί.
       Ήταν 14 Μαρτίου του 2013 όταν οι δράστες, που φαίνεται πως γνώριζαν την περιοχή , διέρρηξαν το μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αμπελακιώτισσα έσπασαν την προθήκη όπου φυλάσσονταν το λείψανο το οποίο θεωρείται θαυματουργό και άρπαξαν από μέσα την δεξιά χείρα του Αγίου Πολυκάρπου, χωρίς να πειράξουν άλλα αντικείμενα μεγαλύτερης αξίας.
    Το μεγάλο ερωτηματικό από την εξέλιξη της υπόθεσης είναι εάν θα βρεθεί το κειμήλιο, που είναι μεγάλες ιστορικής και θρησκευτικές αξίας.

http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο